Suspendovana dvojica policajaca osumnjičena za prebijanje mladića iz Guče 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Policajci iz Lučana koji su osumnjičeni da su prekoračili ovlašćenja prilikom privođenja 21-godišnjeg mladića iz Guče udaljeni su sa posla do okončanja postupka i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, saopštila je danas policija.

Mladića iz Guče policija je privela u jednom ugostiteljskom objektu posle prijave da je velikom brzinom vozio motor u tom mestu.

„Posle napuštanja policijske stanice, dvadesetjednogodišnjak je u Domu zdravlja u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca“, stoji u saopštenju čačanske policije.

Dodaje se da je o slučaju obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela.

Lokalni mediji objavili su ranije da je muškarac iz Guče slavio rođenje deteta u kafiću u tom mestu, kada su ga dvojica policajca izvukla iz kafića i u službenom autu udarala kundakom od oružja, laktovima i pesnicama.

Mladić je rekao da su ga potom odveli u šumu, vezali mu ruke lisicama oko drveta i tukli ga a onda vratili u policijsku stanicu i napisali mu prijavu što nije imao ličnu kartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari