Ne čekajući izjašnjavanje Evropske fudbalske federacije 22. novembra o „slučaju Kruševac“, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije juče je, po brzom postupku, izrekla kazne vinovnicima tuče posle utakmice mladih selekcija naše zemlje i Engleske, koja bi, garnirama rasističkim ispadima dela publike tog 16. oktobra, mogla skupo da košta srpski fudbal.


Na osnovu prikupljenih izjava svih igrača i članova stručnog štaba „orlića“, video zapisa i fotografija, odlučeno je da glavne „tabadžije“ među fudbalerima Nikola Ninković (Partizan) i Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda), inače najbolji pojedinci ove generacije, budu sankcionisani jednogodišnjom zabranom nastupa u svim reprezentacijama, dok trener golmana Srđan Maksimović i stručnjak zadužen za kondiciju Andrija Milutinović dve godine neće imati posla u FSS.

– Pomenuti igrači i članovi stručnog štaba kažnjeni su zbog kršenja Etičkog kodeksa FSS, čime su narušili osnovne principe i postulate fer-pleja – kaže predsednik komisije Slobodan Pajović o četvorci, kojom se pored UEFA bavi i srpsko tužilaštvo.

Deo prikupljenog materijala odnosi se i na izgrednike iz redova Gordog Albiona.

– Tokom istrage smo došli do dokaza o učestvovanju u incidentu pojedinih igrača i članova stručnog štaba mlade reprezentacije Engleske. Mi ih ne možemo kazniti, ali imamo dobru volju da materijal dostavimo kolegama iz FS Engleske, kako bi i oni sproveli sopstveni disciplinski postupak. Smatramo da je potez sređivanja stvari u sopstvenoj kući osobina istinskih džentlmena – na usluzi je Pajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari