Kao učesnici projekta „Dialog and cooperation between youth organizations from Kosovo and Serbia“ jedanaestoro mladih sa Kosova, članovi nevladinih organizacija, ovih dana je u studijskoj poseti borskoj opštini.

Većina gostiju sa Kosova, iz Peći i Prištine prvi put je u Srbiji. Gosti sa Kosova zajedno sa svojim domaćinima, predstavnicima nekoliko NVO iz Bora, Kancelarije za mlade opštine Bor i lokalne samouprave održali su sastanak pod nazivom „Pogled u budućnost” na kome je glavna tema bilo izdizanje iz svakodnevne političke situacije i iznalaženje načina za uspostavljanje dugoročne saradnje zasnovane na bazičnim vrednostima.

Ovaj projekat realizuje Centar za istraživanje etniciteta u saradnji sa Britanskom ambasadom u Srbiji ima za cilj razvijanje dijaloga i saradnje mladih ljudi sa Kosova i Srbije i uspostavljanje saradnje omladinskih organizacija. Računa se da će putem druženja i radnih sastanaka, biti uspostavljena kulturna saradnja, a biće razmotrena i mogućnost razmene srednjoškolaca. Kako saznajemo, planira se da predstavnici Asocijacije za razvoj opštine Bor u martu posete predstavnike omladinskih organizacija na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari