Šutanovac: Lažna modernizacija kroz povratak na staro

Povodom navoda da bi u Srbiji moglo biti vraćeno obavezno služenje vojnog roka

Ostavite komentar


  1. vojska nikad nije na odmet,a modernizacija pod hitno da se sprovede u tehničkom smislu

  2. Ne vidim ništa loše u tome da se vrati obavezno služenje vojnog roka, mislim da bi to mladim ljudima koristilo.

  3. Realno gledano, vraćanje vojnog roka bi možda i bilo dobro za nadolazeće generacije, malo discipline bi im koristilo.

  4. Nismo smeli da dozvolimo da nam se ukine vojni rok. Zemlja bez vojske je kao vojnik bez puške u vreme rata.

  5. Što ne dadoste komentar nekog objektivnog vojnog ili političkog analitičara? Stručnjaka za ovu problematiku. Komentari recikliranih političara vrede koliko i lanjski sneg.

  6. sva deca obavezno da prođu samo 30- tak dana vojne obuke da nauče da pucaju i to je to

  7. Kao sto Sutanovac kaze "Ruska vojska ima 50% profesionalaca" tako ja kazem da Ruska vojska ima preko 10 hiljada oklopnjaka, a mi, mi imamo 200 zahvaljujuci Sutanovcu koji ih je sve istopio u njegovoj vojnoj reformi. Strucnjak.

  8. sta hoce ovaj livac ,pa on je pretopio vecinu orudja nase vojske po nalogu nato-a u korist us steel-a i u svoju licnu .

  9. Onaj ko je sistematski uništavao našu vojsku i ukinuo ono što je naša tradicija, a to je obavezno služenje vojnog roka, najmanje ima prava da o tome mudruje.

  10. Vojska Srbije je na takvom nivou, da je reformama obezbeđeno da ona bude primerena bezbednosnim izazovima i ekonomskoj snazi države.

  11. Dobrovoljno vatrogasno drustvo – uniformirano s nasledjenim izgubljenih ratova!
    Cak Seselj i poglavnik Irinej nisu odusevljeni dok se blagopokojni Pavle prevrce u grobu!

  12. Neće biti vraćanja vojnog roka,već ostaje dobrovoljno služenje… a Šutanovac nije dovoljno kompetentan da komentariše bilo šta o vojsci,jer su je on i Tadić totalno uništili i degradirali, kao bivši ministri odbrane!

  13. Ova vlast nema kapacitet ni od komarca da nas odbrani pa bacaju javnosti udice o vojnom roku, dok će njihova deca opet u strane škole, a oni u vile sa bazenima, da odatle brane Srbiju. – kaze Borko Stefanovic, koji sebi kupuje "prado" cipele od 400 evra! Zalosno je sto se takvi javljaju sa optuzbama ,a svi znamo sta su radili!

  14. Gospodine Sutanovac , posle onog sto ste vi uradili vojsci, trebace dosta vremena da se vrati u prvobitno stanje! Po nekoj stvari logike ,zar se ne bi isto izdvajalo za redovno sluzenje vojnog roka , koje ne treba da traje kao ranije , ili placanje profesionalne vojske?!Ovim prvim bi bio obuhvacen veci broj mladica!

  15. Covek koji nam je unistio vojsku u svekom smislu sad ima obraza da se javi,sramota!

  16. Sutanovcu je krivo je je danasnja vlast pokazala kako se radi u interesu gradjana i svestan je koliko je mnogo uradjeno.

  17. Isti taj Sutanovac je dosta doprineo tome da se nasa vojska sroza na najnize lestvice.

  18. Danasnja Vlada ce sprovesti modernizaciju vojske kakvu taj isti Sutanovac nije znao da uradi.

  19. Sa ovom vladom bice modernizacije na svim segmentima sistema drzave, pa i vojske, nema potrebe da Sutanovac brine o tome.

  20. Potrebno je ojačati vojsku, a Šutanovac može da gleda i smeje svojim zlodelima, odnosno zatvaranjem kasarni. Nije uspeo baš sve kasarne da uništi, ali tamo gde su kasarne ostale, obnoviće se i vojni objekti. Sramota koliko je vojsku uništio.

  21. u srbiji je svakim danom sve gore. režim nije u stanju da obezbedi radna mesta mladima, tako da ono koji ne pobegnu u inostranstvo, sleduje im kasarna.

  22. Tako je vraćaju se u vojsci na staro, kako će sada povratiti pretopljene tenove i topove koji su deo spomenika u sred Beograda na Savskom pašnjaku?

  23. Lider DS brine o Vojsci Srbije koju je unakazio i pokrao, toliko je kriminala u njoj organizovao da su sada satovi, pašnjaci i spomenici svi kod njega.

  24. A Šutanovac se toliko trudio da, po diktatu SAD ,uništi VS ,ali nije ,niti će iko uspeti !!

  25. Cega se pametan stidi lud se ponosi.Covek koji je unistio srpsku vojsku i naoruzanje nasao je za shodno da daje svoje misljenje.

  26. Šutanovac bolje da ne priča o vojsci jer je upravo on uništio sve što se tiče naše vojske.Treba da ga je sramota.

  27. Šutanovac priča priču a jedino u šta se on razumeo je prodaja svega dobrog iz naše vojske,mislim da bi mu zaista bolje bilo da ćuti.

  28. Odakle Sutanocu pravo da komentarise?Sta je on kao ministar odbrane uradio za vojsku?

  29. Krajnje je neprimereno kada Sutanovac prica o vojsci a svi znamo da nam je vojska bila na rubu propasti zbog njega.

  30. E kada Sutanovac prica o modernizaciji vojske,a on je tako modernizovao da je jedino Zelezara imala koristi od toga.Sramota da ga je,sve nam je opremu i naoruzanje pretopio i debelo naplatio.

  31. Vojska je uništena baš dok je ministar odbrane bio dotični Šutanovac, ne treba se zaboraviti slika sa stotinama topova koji su dati u staro gvoždje.

  32. Vojska je dovedena na najniže grane baš kada je Minstar Odbrane bio Šutanovac.

  33. Vojska je dovedena na najniže grane baš kada je Minstar Odbrane bio Šutanovac.

  34. Izgleda Sutanovcu nije jasno zasto jedna moderna Svedska vraca vojni rok.Njegova kritika je licna jer hoce da opravda sto je imovinu vojske prodavao kao staro gvozdje.

  35. Sta ti je "zutilo" … unistis svojom reformom vojsku pa kritikujes one koji su je oporavili .

  36. Šutanovac je najmanje pozvan da komentariše bilo šta u vezi vojske jer dok je on bio Ministar odbrane uništeno je i degradirano sve, uništena je i zstarela vojna oprema, uništen i unižen vojni kadar oficira i vojnika, uništio je namensku industiju. Zar takav čovek može da kritikuje bilo koga i bilo šta.

  37. Zaista je ponos i dika za svu našu decu biti vojnik i čuvati i braniti suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

  38. Šutanovac nije imao plan ni za tu lažnu modernizaciju.Dok je bio ministar vojni,modernizovao je samo svoj džep!

  39. Sada u ovom trenutku nece se vratiti sluzenje vojnog roka. U buducnosti to ce zavisiti koliko budemo jaki ekonomski.

  40. Mislim da je bolja varijanta za nas profesionalna vojska uz neke vojne vezbe svih vojnih obveznika nego uvodjenje vojnog roka koji je ogromna stavka u budzetu.

  41. Ne bi bilo loše da se obavezno služenje vojnog roka ponovo uvede, bar će mladi imati priliku da malo više nauče o tome šta znači biti disciplinovan.

  42. Malo discipline nije na odmet, svakako će biti korisno uvesti služenje vojnog roka.

  43. A kao Sutanovac je modernizovo vojsku? Posebno pretapanjem naoruzanja kada su napravili veliki gubitak.

  44. Nije sigurno da ce sluzenje vojske biti vraceno, a Stefanovic i Sutanovac vec napadaju vlast.

  45. Ne vidim ama bas nista lose u tome da se vrati obavezno sluzenje vojnog roka, cak mislim da je to odlicna stvar, mislim da bi to mladim ljudima koristilo. Ali ono sto brine to je izjava Dragana Sutanovca da od ove ideje pravi sprdnju. Pa on i njegov kum Tadic su unistili vojsku i doveli je na najnize grane.

  46. Od kako nema obaveznog sluzenja vojnog roka sve je vise ,,muskarcina,, koji se depiliraju.

  47. Gospodin Sutanovac ne bi smeo da komentarise reforme vojske, pa on je unazadio istu u vreme svog mandata.

  48. Povratak na staro jer je pre svega našoj zemlji to potrebno. Da su Šutanovac i njegovi prethodnici koji su uvodili profesionalizam u vojsku radili svoj posao kako valja ne bi nam sada vojska bila predmet sprdnje i podsmeha, kako u okolnim zemljama tako i kod nas samih. Što su demokrate uništile i rasprodale za vreme svog mandata trebaće mnogo godina da prođe da neko drugi ispravi.

  49. Vracanje vojnog roka smatram pod obaveznim. Mislim da bi skupstina trebala da donese odluku o vracanju obaveznog sluzenja vojnog roka. Modernizaciju vojske treba sprovesti, nabaviti novo naoruzanje, nove sisteme PVO, nove avione i ostalu vojnu tehniku. Jel samo jaka vojska je garant mira i stabilnosti zemlje, prosperiteta i napretka. Gospodine Sutanovcu, DS je sistematski za vreme svoje vladavine zajedno sa vama, posto ste vi bili ministar odbrane unistio nasu vojsku, rasprodao nasu vojnu tehniku i sveo je na to da se jedva mozemo odbraniti u slucaju neke agresije. Zbog toga smatram da je uvodjenje obaveznog vojnog roka treba vratiti.

  50. Ako ste vi bili budale i po nalogu Amerikanaca hteli da uništite nam vojsku i nije vam u tome uspelo, to ne znači da mi nećemo da to ispravimo.Šutanovac tvoj strah i nalog koji su ti Amerkanci dali da na svaki način napadaš vojsku i uspostavljanje ovde reda, neće vam to uspeti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.