Šutanovac: Vojni rok nije ukinut, nego suspendovan

Ostavite komentar


  1. Vojni rok nije ni ukinut, ni suspedovan, već dobrovoljan.
    Ogromna sredstva su potrebna za sanaciju i izgradnju objekata, nabavku odeće, obuće, valjane ishrane, školskih učila, opreme….
    Za šest meseci to sve nije moguće, a uz to današnji klinci mnoooogo teže trpe neskrivljeno maltretiranje, pa je otuda budućnost takve vojske problematična.

  2. Ako zaista tezimo Evropi treba shvatiti da rec SLUZITI nije vise potrebna za savremenog coveka. Umesto reci SLUZITI treba da stoji RAD ZA NOVAC. Profesionalni vojnici i savremena tehnicka sredstva su dokazano prevazisli vreme SLUZENJA. Danas je pesadinac obican nosac kamere i polako se menja sa robotom u savremenim Armijama.

    1. Slazem se. Medjutim, u tom slucaju bi bilo posteno to pitanje jednom za svagda resiti tako sto bi se svima koji su morali da SLUZE prizna radni staz za vreme provedeno u vojsci i na frontovima i isplate zaostale nadoknade. Bar da znaju da nisu dzaba dirincili i ginuli. A, da, i ratnim vojnim invalidima obezbediti uslove za zivot dostojan coveka, da ne kampuju po parkovima.

      1. Slažem se sa Milošem
        .Da se svima nama koji smo služili vojsku upiše radni staž.Ja sam služio ’85 i nisam bio dobrovoljac.

        1. Ma, može li jedna generacija u ovoj napaćenoj zemlji da živi normalno, bez trzavica i ratova? Jedna??? Ne dam svoju decu!!!

          1. Postoji sluzenje vojnog roka i u mirnodoskim uslovima. Nemojte odmah stavljati znak jednakosti izmedju vojske i ratovanja. Uostalom, vidljivo je da mlade generacije umeju da barataju oruzjem i nisu gadljive na barut, samo sto su im idoli malo problematicne licnosti. Nije zgoreg da budu spremne i na odbranu zemlje da ih ne bi bili pregazeni kao plitak potok ukoliko zagusti.

    2. Znači, mmm, mi sedimo u kafiću, ispijamo hladno pivo 0.33l Hajniken, i upravljamo robotom koji ispaljuje raketu i pokušava da pogodi susedov kafić, u kojem sedi neprijateljski vojnik (kolega po zanatu), koji takođe ispija hladno pivo 0.33l, i pokušava da usresredi svoje robote sa raketama u cilju pogađanja napeg kafića. S tobom izgleda nije sve u redu. Moguće je da malo preteruješ u doziranju, ili previše igraš ratne video igre. Takvi ni ne trebaju u vojsku da brane svog taticu i svoju mamicu, „ljubi te majka“!

    3. Зар служење нема вредност? Није ли отаџбина вреднс служења? Да ли и свесно прихватамо индовидуализам или смо научрни томе, али то није освешћено у нама? Вероватно немају људи с чим да упореде индивидуализам и чему да га супротставе па им се чини нормалним, напредним и сл. Личност без заједнице није личност, него је нека индивидуа, јединка. У односу – Лицем к лицу – пројављује се личност.

  3. Mislim da bi taj pokusaj izveo ljude masovno na ulice i mlade i roditelje. To bi mogla da bude inicijalna kapisla za korenite promene u zemlji.

    1. Tako je !!!
      Koja crna država??
      Mafija vodi državu!!Jos za njih da opet idu deca u vojsku??
      Bio sam godinu dana ..bacenih u vetar nesposobnim debelim starešinama i opet istom bandom na vlasti…

  4. Šutanovac: Ukidanje obaveze vojnog roka istorijska odluka. novembar 2010.godina
    Eto istorijska odluka jedan dan jedno hocemo profesionalnu vojsku drugi dan drugo, jedna politika uvek treba da je za Srbiju a o vojsci pogotovu i o njoj treba da odlucuju vojna lica i ona da stoje iza svega i VOA a ne da radite sa njima sta se svakom cefne , muntali ste je od nemila do nedraga , svasta ste radili i sa civilima i sa vojnim licima .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.