Sutra počinje izrada studije kolektivnog imuniteta

Ostavite komentar


  1. Ukidanje Vanrednog stanja Pitanje za epidemiologa Kona: kada ce konacno da se ukine Vanredno stanje u Srbiji? Na sta se cekaa? Da svi razbolemo od ervoze? Ili drugih bolesti? Zasto treba cekai do kraja nedeljee, sto ne moze ranije da se ukinee Vaanredno stanje. Peenzioneri su nezaddovoljni vec! Vlada bi moglaa i ranije ukinuti Vanredno stanje, ili Parlament u toku ove nedelje, i to sto pre!!

  2. Čini mi se da je ova izjava data samo u kontekstu stvaranja slike kako vlast (ne i struka) nešto važno radi u vezi epidemije. Testirati 7000 građana, znači testirati 0,1% stanovništva. Da li će takav uzorak biti statistički značajan? Drugo, zašto za tako mali broj analiza rezultata, koja se pretpostavljan ne radi mastiljavom olovkom već kompjuterski, treba čekati do avgusta. Treće, koliko su testovi koji će se koristiti pouzdani. Uveren sam da se u današnje vreme ova studija mora uraditi za mnogo kraće vreme i sa mnogo većim uzorkom ispitanika.

    1. Zato sto se testiranje mora ponoviti posle dva meseca i videti nivo antitela, da li opada.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.