Sutra polaganje cveća na spomenik Vasi Stajiću 1Spomenik Vasi Stajiću Foto: Danas

Vojvođanski klub pozvao je sve građanke i građane koji to žele da polaganjem venca, kao i svake godine, „zajedno odamo poštu Vasi Stajiću, humanisti, intelektualcu i velikom borcu za Vojvodinu“, navodi se u pozivu ove nevladine organizacije.

Vojvođanski klub i Zavičajni klub Mokrinčana u Novom Sadu tradicionalno  organizuju polaganje cveća na spomenik Vasi Stajiću u Novom Sadu, svakog  10. februara, na dan njegovog rođenja i smrti.

-U znak sećanja na Vasu Stajića i dubokog poštovanja za sve što je učinio za Vojvodinu i Vojvođane, pozivamo sve nevladine organizacije, institucije, političke stranke i građane koji poštuju vrednosti i principe koje Vasa Stajić simbolizuje, da nam se pridruže, kako bismo to poštovanje zajedno i iskazali, poručuje se u pozivu Vojvođanskog kluba.

Polaganje cveća će se ove godine održati sutra, 10. februara u 12 časova, kod spomenika Vasi Stajiću u centru Novog Sada, Ulica Žarka Zrenjanina, kod Banovinskog prolaza, u blizini Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, uz poštovanje fizičke distance i važećih epidemioloških mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari