Sutra se nastavlja zaprašivanje komaraca u Beogradu 1Foto: Beoinfo

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ sutra će od 18.00 sati suzbijati komarce na široj teritoriji Beograda, saopšteno je iz ovog preduezća.

Tretmanom će biti obuhvaćeni delovi Zemuna, Ada Ciganlija, Makiš, nasipi Progar i od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Bojnička šuma, Novo bežanijsko groblje, Nautičko selo, obala Dunava ka Ritopeku i kanali u Boljevcima, navodi se u današnjem saopštenju koje je preneo Beoinfo.

Iz tog JKP su apelovali na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, i da isprazne skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume i stara burad.

Pčelari su upozoreni da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

U saopštenju se navodi da će ekipe čistoće nastaviti da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Građani povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu mogu da prijave servisnom centru Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7.00 do 22.00 sata, i subotom od 8.00 do 14.00 sati, saopšteno je iz „Gradske čistoće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari