Sutra slatko druženje za decu obolelu od raka 1Milica Zlatić Foto: NURDOR

Sutra se obeležava Svetski dan sladoleda i tim povodom biće organizovana humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“, čiji je cilj prikupljanje novca za izgradnju nove roditeljske kuće za porodice dece obolele od raka.

Organizatorka akcije, volonterka Nurdora Milica Zlatić objašnjava za Danas Online da se ovoj akciji za sada priključilo više ugostitelja, kao i da se očekuje da danas tokom dana još nekoliko njih potvrdi učešće u ovom programu.

Za sada je potvrđeno da će u okviru ove akcije građani moći da kupe sladoled slanjem sms poruke za Nurdor u Pelivan poslastičarnici u Beogradu (Bulevar Kralja Aleksandra 20). Kako objašnjavaju iz Nurdora, potrebno je ukucati sadržinu sms poruke broj 1 i poslati na 1150. Cena sms poruke je 100 dinara, a akcija traje od 12 do 22 časa.

Istovremeno restoran Taiyaki, koji se nalazi u Uzun Mirkovoj 12, izdvojiće 30 odsto sredstava od prodaje svojih sladoleda.

Milica Zlatić kaže da se očekuje da se i drugi ugostitelji u Beogradu pridruže ovoj akciji.

-Uprkos pandemiji i svim problemima koje je donela, ugostitelji su pokazali veliko srce odlučivši da pomognu Nurdor u ovoj zajedničkoj akciji. Naš cilj je da prikupimo sredstva za izgradnju jedne roditeljske kuće u Beogradu u kojoj bi mogli da borave roditelji dece koja se leče od raka. Trenutno postoji nekoliko roditeljskih kuća, ali zbog logističkih problema i želje da roditelji budu zajedno na okupu kako bi pružili podršku jedni drugima, želimo da napravimo jednu kuću – objašnjava Zlatić.

Nurdor takođe poziva vlasnike ugostiteljskih objekata da interno putem Ugovora o donaciji odvoje sredstva za NURDOR od prodaje svojih poslastica, kao i građani da pošalju humanitaru sms poruku sadržine 1 na 1150.

Nurdor u svom saopštenju podseća da u Srbiji u proseku godišnje ima 350 novoobolele dece od raka, što znači da skoro svaki dan jedno dete oboli.

-NURDOR je u toku cele 2020. godine vodio brigu o malim super herojima koji se leče od raka, imajući kao najveći prioritet da se sačuva njihovo zdravlje i porodicama obezbedi mir i podrška. U tome smo uspeli, a sada je važan zadatak na celoj društvenoj zajednici da pokažemo da smo iz svega naučili da čuvamo jedni druge i pružamo podršku onima koji ne mogu sami. Zajedno možemo omogućiti da borbe koje vode budu lakše i da put do izlečenja bude što manje bolan – ističu iz Nurdora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari