Smenom dosadašnjih i izborom novih funkcionera u SO Bela Palanka nova koalicija DS SPS uspostavila je kompletnu vlast, a posle dogovora i potpisane platforme o političkoj saradnji i izmirenju između ove dve stranke i stvaranja nove skupštinske većine, na čelu opštine je i dalje Aleksandar Živkovićiz SPS-a. Zamenik predsednika opštine je Goran Miljkovićiz DS, umesto Vojkana Popovića iz DSS. Na čelu Skupštine je demokrata Dragan Živković, a zamenik predsednika belopalanačkog parlamenta član je SPS Danijela Krstić.

Opštinsko veće čini sedam članova, od kojih su četiri iz DS, a tri su članovi SPS. U veću su Miki Zlatković, Srđan Pavlović, Dragan Đurići Radijana Živkovićiz DS, kao i Aca Spasić, Miroslav Đorđevići Tiosav Pešićiz SPS.

– U svim javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivačlokalna samouprava promenili smo članove upravnih i nadzornih odbora – kaže predsednik SO Dragan Živković.

Nova koaliciona vlast smenila je dosadašnje direktore pojedinih ustanova i imenovala nove. Tako je u Kulturno-informativnom centru (KIC) umesto Predraga Popovića (DSS), sada direktor Miroslav Milošević(DS). Na čelu Direkcije za izgradnju je Slobodan Janjić(DS). Novi direktor Turističke organizacije je Vladica Živković(SPS), umesto dosadašnjeg direktora Jelice Spasić(SRS). U Predškolskoj ustanovi Dragica LalovićUpravni odbor je razrešio dosadašnjeg v.d. direktora Zorana Despotovića (SRS) i imenovao Natašu Ćirić(DS). Prema rečima Živkovića, u ovoj ustanovi biće raspisan konkurs za izbor direktora. I u Centru za socijalni rad takođe se očekuju promene direktora.

Dosadašnji načelnik Opštinske uprave Dragiša Nešić(SPS) novi je sekretar SO umesto Miodraga Cvetkovića iz DSS. Novi načelnik Opštinske uprave je Aleksandra Đorđević(DS).

Doskora su vlast u ovoj nerazvijenoj opštini vlast činile SPS, SRS i DSS. Nova kaolicija DS i SPS ima većinu – 20 od 29 odbornika u SO Bela Palanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari