Po novom rasporedu UEFA i čelnika Lige šampiona, utakmice osmine finala su razdvojene u dve nedelje, tako da će tek posle sutrašnjih mečeva biti poznati svi prvi rezultati pred revanš. Iako smo praktično tek na pola puta, viđeno je već mnogo toga, ali ako se zna da će večeras na teren branilac titule, a da je sutrašnji dan posvećen šlageru Murinja i Anćelotija, prava bura se tek očekuje.


Štutgart nije imao sreće u žrebu, jer će već u osmini finala morati na branioca titule Barselonu, takozvanu kaznenu ekspediciju iz Katalonije. Međutim, tim za koji nastupa i srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović, daleko je od toga da ima nameru da se preda, pa tvrde „švabe“ protiv Mesija i drugova najavljuju veliku borbu do samog kraja. U večerašnji meč Nemci ulaze posle visoke pobede nad „jarčevima“ u Kelnu, ali je i Barsa napunila mrežu Rasinga iz Santandera. S obzirom da ovi protivnici već nedeljama ne umeju da odigraju meč bez golova, čini se da se i večeras sprema goleada. Što se tiče međusobnih duela, gosti su u apsolutnoj prednosti. Iako su se do sada susretali samo dva puta (2007. godine), Barselona je u oba navrata slavila (3:1, 2:0). Međutim, tada je to bilo u prvoj fazi, koju su Katalonci prošli, a Nemci ne, ali je sada njihov duel u nokaut takmičenju, gde je sve moguće i ništa nije zagarantovano.

Za razliku od nemačkih navijača, koji uz pivo prilično hladnokrvno prate mečeve voljenog kluba, navijači Olimpijakosa (Gate 7), već su najavili spektakl za večerašnji meč protiv Bordoa. Na Karaiskaki stadionu, koji je bio prazan tri nedelje (zbog učestalih gostovanja) već se spremila koreografija, koju će izvesti preko 30.000 fanatičnih navijača. Da stvar bude još usijanija, pobrinuli su se mediteranske „kolege“ iz Bordoa, koje su najavile pravo navijačko gostovanje. Što se tiče samog meča, ovi timovi se do sada nisu sastajali, tako da su međusobna nepoznanica. Ipak, više šanse za prolazak u najboljih osam imaju „žirondinci“, ali čudno je to da u prvom meču kladionice daju više šanse Olimpijakosu. 

Gvardiola: Biće lakše sa Anrijem

Trener Barselone Pep Gvardiola, iako ne može da garantuje da će Ibrahimović i Pujol biti u mogućnosti da nastupe protiv Štutgarta, smatra da je povratak Anrija na teren najbitnije za tim. „Ogromno iskustvo koje poseduje Francuz bilo nam je neophodno svih ovih nedelja dok je bio van terena. Njegovim povratkom i efikasnost se vratila u našu igru. Nadam se da će tako biti i protiv Štutgarta, jer je Liga šampiona specifično takmičenje u kojem nije bitno samo da igra dobro, već i da pravite prihvatljive rezultate“, istakao je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari