Došavši sa siromašnog Juga iz rasturene i socijalno ugrožene porodice, te izgradivši više od 50 godina dugu impozantnu rokenrol karijeru, Tina Tarner odsanjala je svoj „američki san“. Kako za snove i ljubav nikada nije kasno, sedamdesettrogodišnja rokerka sada privodi kraju pripreme ljubavnog gnezda sa 17 godina mlađim suprugom, nemačkim producentom Ervinom Bahom, u Švajcarskoj. U ime ljubavi i novog braka odrekla se američkog državljanstva i planira da penzionerske dane provede živeći „švajcarski san“. Doduše, brojnim razlozima za ovu odluku možda je doprinela i činjenica da SAD od svojih državljana sa boravištem u drugoj zemlji traže da plaćaju porez na prihod.

Mirnom životu za koji se slavna pevačica, glumica i plesačica priprema prethode decenije siromaštva, prizori porodičnog nasilja, burne ljubavne veze njenih bližnjih, ali i njene. Kao mala sanjala je da postane medicinska sestra. Osamnaestogodišnja Tina zatrudnela je sa saksofonistom Kings of Rhythm, Rejmondom Hilom, i rodila Rejmonda Krejga. Čuvši za vanbračnu trudnoću i učestale nastupe sa Kingsima, majka Zelma ju je izbacila iz kuće. Nedugo potom udala se za Ajka Tarnera i postala maćeha dvojici njegovih sinova. Sledi najburniji period njenog života, opisanog i u memoarima „Ja, Tina“. Suprug ju je ostavljao sa decom bez prebijene pare. Kada je prvi put kazala da želi da prestane da nastupa sa njegovom grupom, prvi put je i dobila batine od Ajka. Ovim povodom Ajk se u Spin magazinu ispovedio: „Jesam je udario, ali ništa jače nego što svaki normalan tip ćušne svoju ženu.“ Venčali su se ‘62. u Tihuani, a razveli ’76. nakon žestoke tuče i Tininog pokušaja samoubistva.

Ne vredi ni počinjati nabrajati nagrade, jer ih je Tina, u svojoj pedesetogodišnjoj karijeri, sve dobila. Ušla je u sve „top 100“ liste svih prestižnih magazina, ima svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih. Rođena je 26. novembra 1939. kao Ana Mej Bulok u Natbušu u Tenesiju. Odrasla je u baptističkoj porodici, ali je upoznala budizam ‘70-ih. Novopečena mlada kaže da uživa u bračnom životu.

„Nikada nisam bila srećnija. Napokon mogu duboko da udahnem i da uživam kraj muškarca kojeg volim najviše na svetu“, rekla je Tina. Na venčanju je nosila crnozelenu haljinu sa Svarovski kristalima, dok su sve zvanice bile u belom. Supružnici su zaljubljeni 27 godina, a ove godine ljubav su krunisali brakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari