U jedinom banjskom centru Jablaničkog okruga, Sijarinskoj Banji, u svih šest kontrolisanih ugosteljskih objekata utvrđeno je prisustvo tehničkih i higijenskih nedostataka. U dva slučaja sanitarni inspektiri doneli su odluku o privremenom zatvaranju, a u ostalim slučajevima naloženo je hitno otklanjanje uočenih slabosti.

Inspektori su zatvorili i jedan ugostiteljski objekat koji se nalazi na stočnoj pijaci u leskovčakom selu Donji Bunibrod i naložili otklanjanje slabosti u preostala tri objekta na toj lokaciji. Istovremeno su inspektori podneli i pet prekršajnih prijava protiv vlasnika pojednih ugostiteljskih objekata.

Sanitarna inspekcija Jablaničkog okruga je, inače, tokom jula obavila 60 nadzora u kafićima i drugim ugostiteljskim objektima u Leskovcu, Lebanu, Medveđi, Bojniku, Vlasotincu i Crnoj Travi, kao i u drugim većim mestima juga Srbije.

Inspektori su uzeli 220 briseva sa ruku i radnih površina i kod samo jednog procenta uzoraka utvrđena je mikrobiološka neispravnost. Goran Stamenković, načelnik sanitarne inspekcije, smatra da je stanje u ugostiteljskim objektima, sem retkih izuzetaka, zadovoljavajuće. On takođe dodaje da je prošlog meseca izrečeno pet mandatnih kazni i doneto 12 rešenja o uklanjanju uočenih nedostataka, koji nisu takvi prirode da bi trebalo zatvoriti kafiće i druge objekte u kojima se prodaje hrane i piće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari