Svaka treća žena smrtno strada od vatrenog oružja svog partnera

Ostavite komentar


  1. Nej, "Danase"! Naslov "Svaka treća žena smrtno strada od vatrenog oružja svog partnera" implicira da će jednu od 3 žene koje su u vezi ili braku partner usmrtiti vatrenim oružjem! Na sreću, radi se samo o tome da je tek trećina žena koje usmrti partner ubijena vatrenim oružjem što je neuporedivo manji broj od onoga koji naslov nagoveštava, dok duplo više bude usmrćeno "alternativnim metodama"… Možete Vi to bolje.

  2. Uvek sam voleo izraz "smatra se" – nit““ ko smatra, ni na osnovu čega, ni zašto. Tek "smatra se".

    Najveći broj ubistava se izvrši nelegalnim oružjem, a ne legalnim. Slažem se da treba izvršiti potpuno razoružavanje civila, ali to neće dramatično smanjiti broj ubistava – tek način na koji se vrše. Osim toga, cela kampanja usmerena je na pismen, gradski stalež, a oni imaju i najmanje oružja i najmanje ubistava. Vidite vi to po selima i varošicama…. Tamo je AK47 na tavanu uobičajen koliko i kukuruz.

  3. ima li neko bez suncanice u redakciji koja objavi ovakav naslov

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.