Prvenstvena pauza nije uticala na Partizanov superligaški ritam. Šampion je na takmičarski tajm-aut otišao pobedom u derbiju s Vojvodinom, a borbi za titulu se vratio trijumfom nad Spartak Zlatibor vodom, još jednim timom iz najužeg kruga kandidata za visok plasman na kraju sezone.

I, kao u nekoliko od prethodnih slavlja rezultat je bio bolji od igre. Subotičani su čak tri puta tresli prečku, ali je lider iz Humske dva puta pronašao „metu“, što mu je bilo dovoljno za peti bodovni trokorak u seriji.

– Bio bih neiskren i nekritičan ako bih vam rekao da sam zadovoljan igrom, ali i prestrog i nepravičan kada bih konstatovao da se iz ove utakmice pamte samo bodovi. Iz nekih prošlih takođe. Tačno je da imamo određenih problema, ali oni nisu ni tako veliki ni tako česti da bi se o našoj igri pričalo i pisalo kao o očajnoj. Svaki smo bod zaslužili. Na ovaj ili onaj način – priča nam trener „parnog valjka“ Aleksandar Stanojević posle najnovijeg duela sa Subotičanima.

Slično duelu s „lalama“, crno-beli su i protiv „golubova“ popustili posle vođstva.

– To je jedan od razloga zbog kojih sam nervozan dočekao kraj utakmice. Bez obzira na to što se radi o jednoj od najboljih superligaških ekipa, koja i nama i našem večitom rivalu redovno zagorčava život, ne sviđa mi se to prepuštanje kontrole meča rivalu. Nisu nam Subotičani „uzeli“ loptu, kao Vojvodina, ali su u poslednjih petnaestak minuta bili opasniji od Partizana.

Stanojeviću nije po volji bila ni veća agresivnost jedne od retkih domaćih ekipa koja voli i ume da se nadigrava u njihovom dvorištu. Ali, imao objašnjenje za to.

– Dosta toga zavisi od profila igrača, a ovog puta smo u vezi imali tehničare S. Ilića, Vukića i Tomića, sa Smiljanićem koji spada u „mekše“ zadnje vezne i ne baš agresivnog Šćepovića u napadu. Kada se odlučimo za manje rizika, onda su na njihovim mestima neki drugi fudbaleri. Adaptiramo se na protivnika i situaciju na terenu. Možda ove sezone nismo lepršavi kao ranijih, ali smo zato takmičari.

Malo ko je očekivao Vukića u startnoj postavi, a iskusni vezista je kambek u prvih 11, posle višenedeljnog grejanja klupe, krunisao s dva pobedonosna gola.

– Potrebni su nam svi igrači, a Zvone zna mnogo i jako trenira. I ta dva gola nisu jedino dobro što je uradio protiv Spartaka. Ceo meč je odradio kako treba – hvali Stanojević jednog od najiskusnijih prvotimaca crno-belih, koji u sledećem kolu idu na tradicionalno teško gostovanje Javoru.

Kamara kažnjen

Najavljeno, učinjeno. Trener Stanojević je višednevno kašnjenje Mohameda Kamare s povratkom iz reprezentacije Sijera Leonea kaznio brisanjem imena najstandardnijeg prvotimca crno-belih, ove sezone, iz protokola utakmice sa Spartakom, a sportski direktor Mladen Krstajić će mu narednih dana odrediti i adekvatnu novčanu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari