Svaki četvrti misli da je manje korupcije

Ostavite komentar


  1. Potrebna je potpuno nova Agencija za borbu protiv korupcije koja će istražiti i poreklo imovine funkcionera , zaposlenih i finansijsko poslovanje u sadašnjoj ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i zloupotrebama prilikom zapošljavanja . U Agenciji se zapošljavaju isključivo ona lica koja su prethodno bila radno angažovana bez javnog konkursa na osnovu diskrecione odluke direktorke po samo njoj znanim kriterijumima . Konkretna postupanja ovog organa opstruišu napore časnih pojedinaca da se odupru i prijave korupciju. Za ovakvo stanje odgovorni su Odbor Agencije , direktor, zaposleni i način na koji su se uposlili. Popuna ovog organa od samog njegovog nastanka do danas vršena je suprotno propisima. Niko nije kažnjen zbog nameštanja konkursa za radno mesto internog finansijskog kontrolora u Agenciji o kome je ne baš tačno i ublaženo pisala, pistaljka.rs. Iako je državni organ koji treba da suzbija korupciju ona se koruptivno ponaša. Novom sistematizacijom radnih mesta u Agenciji pokušano je zataškavanje ovog skandala. Administrativni odbor Skupštine Srbije trebalo je da se pozabavi ovim slučajem, a ne da odobrava promenu sistematizacije radnih mesta i zapošljavanje lica po ugovoru na osnovu diskrecione odluke direktora Agencije bez javnog konkursa.

  2. Ima jedna priča koju stalno pričam. New York je do pre nekih 30 i više godina, odnosno dok nije došao Rudolf Đulijani na mesto gradonačelnika i preduzeo jednostavne kontrole bilo sve u haosu. Korupcija u svim službama, Harlem,Bronks itd. Bože sačuvaj!
    Pitaju ga kako je sredio grad, policiju, inspekcije i carinu, kaže: uveo sam nivoe kontrole, totalno nezavisne, u nekoliko nivoa. Očistio korumpirane i evo, sada se New York tretira kao siguran, funkcionalan i poželjan grad za život.Sve funkcioniše, znaju oni koji su ga posetili.
    Kod nas je od Miloševića ostalo to da je svugde parapolicija, paracarina, parainspekcija! Svi policajci, carinici i inspektori rade za sebe, nema Države nigde. Sve sebi stavljaju u pdže.
    Ali za takve poteze trebaju em damu em da si ČIST.
    AV sigurno nije čist. Imovinski saldo mu je baš da se poželi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.