Promotivni karavan Danasa „Hiljadu poklona za hiljadi čitalaca“ boravio je juče u Blacu gde su građanima ove male opštine na jugoistoku Srbije uz primerak lista deljeni i pokloni – knjige, časopisi, dečije igračke i pakovanja od 100 grama „Donkafe“.

– Ovo je super akcija, svaka vam čast, govorili su Blačani od ranog jutra kada je štand Danasa postavljen u glavnoj ulici, preko puta Visoke poslovne škole. Svako ko je kupio primerak lista mogao je da bira poklon. Građani Blaca su se najčešće opredeljivali za „Antologiju savremene srpske gluposti – Nije srpski lupati“, zatim memoarsku knjigu Čedomira Jovanovića „Moj obračun sa prošlošću“ i zbirku Koraksovih karikatura.

Predsednik opštine Blace Nebojša Milosavljević obišao je štand Danasa i srdačno ugostio „delegaciju“ našeg lista predvođenu predsednikom Upravnog odbora Dušanom Mitrovićem. Milosavljević je za to, kako kaže, imao poseban razlog – on je čitalac Danas od prvog broja.

– Verujem da za ovih 13 godina nisam propustio nijedan Danas. Uvek ste imali nepristrastan odnos prema vlastima i u vreme Miloševića kao i sada. To me je održavalo uz vas sve ove godine. Najviše mi se u vašem listu sviđaju kolumnisti, redovno pročitam redakcijski komentar koji je uvek angažovan i analitičan. Otkrijte mi, molim vas, ko piše te redakcijske komentare, pitao je Milosavljević. Oduševljen je, kako je podvukao, stalnim dodacima i prilozima u listu, posebno Vikendom, Plavim stranama i Betonom, a naročito ga je iznenadio specijalac o desetogodišnjici petooktobarske revolucije.

– Tu je na pravi način, za razliku od drugih listova, prikazano šta se dešavalo za ovu jednu deceniju. Naročito mi se svideo tekst bivšeg ambasadora Montgomerija, i šteta što on i dalje ne piše kolumne subotom, rekao je predsednik SO Blace.

Toplica Đoković, direktor narodne biblioteke „Raka Drainac“ iz Blaca, primio je paket knjiga kao poklon redakcije Danasa. On najviše voli kulturnu rubriku i sviđa mu se što danas temeljno izveštava o svim veliki festivalima.

– Vaši novinari su svuda gde se nešto dešava na Bitefu, Bemusu, Festu i drugim filmskim festivalima, a dopadaju mi se i Danasovi kritičari. Jedan od tekstova koji mi je ostao u pamćenju jeste i reportaža Zorana Panovića sa koncerta Brusa Springstina u Beču. Bude mi zadovoljstvo da skuvam kafu, sednem i čitam takve tekstove u Danasu, kaže Đoković. Direktor biblioteke objašnjava da voli naše novine i zato što istrajavaju u tome da nikome ne podilaze.

Zoran Milutinović, član LDP, došao je na štand da pogleda čega sve ima, i pohvalio se da već poseduje knjigu Čede Jovanovića i to sa posvetom. Ipak je kupio Danas i izabrao još jednu knjigu svog lidera. Redovno posećuje Danasov sajt, dopada mu se sažetost tekstova i dosta informacija.

Uzgajivač višanja i šljiva, stari Velisav Pavlović zvani Vela, opet, nikada nije čuo za Danas, pitao je gde te novine izlaze, ali kada je prelistao jedan primerak, obećao je da će postati stalni čitalac. Zanimljivo je da varošica Blace ima oko 5.000 žitelja, a juče je tamo prodato više od hiljadu primeraka Danasa, što znači da je svaki peti Blačanin „obećao“ da će ubuduće biti naš redovni konzument.

– Konačno da neko nešto poklanja, svi samo uzimaju od sirotinje, komentarisali su Blačani.

Akcija Danasa nastavljena je juče po podne u Kuršumliji, a u subotu od devet sati karavan je u centru Prokuplja.

 

Kupovali po deset komada

Blačani su bili posebno oduševljeni mogućnošću da uz primerak Danasa dobiju i „Donkafu“. Jedna žena je kupila deset primeraka i tako kući odnela kilogram kafe. Inače, Donkafa je odličan i pouzdan partner Danasa u već tradicionalnoj akciji „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari