Kancelarija za mlade Opštine Novi Bečej realizuje adaptaciju stare zgrade u centru mesta za potrebe mladih i aktivnosti namenjenih edukativnim aktivnostima. U toku su radovi na adaptaciji stare zgrade opštine “Vranjevo”, kažu u Kancelariji za mlade, i objašnjavaju da će prostor služiti kao multifunkcionalna sala.

– Programi koje realizujemo zahtevaju trajno rešavanje namenskog prostora, kako bi mogli na jednom mestu da držimo predavanja, radionice, da organizujemo kulturne sadržaje za građanstvo. Sve će to sada biti moguće pod jednim krovom, kada završimo ovu salu koju smo namenili za Omladinski centar, objašnjava Dejan Vuletaš iz Kancelarije za mlade Opštine Novi Bečej. Trenutni radovi izvode se na krilu zgrade stare opštine “Vranjevo” na površini od 125 kvadratnih metara. Tu se opremaju sala od 90 kvadratnih metara i pomoćne prostorije OC.

– Planiramo da pored mladih uključimo i ostale građane naše opštine u programe koji će se ovde održavati. Pored raznih obuka, održavaće se i zabavne aktivnosti u organizaciji naše Kancelarije za mlade, ali i drugih udruženja, kaže Vuletaš.

Prema njegovim rečima, Kancelarija za mlade organizovaće filmske projekcije, obuke u aktivnom traženju posla, edukacije i večeri društvenih igara. Adaptacija prostorija se sprovodi u okviru projekta “Omladinski centar Novog Bečeja”, realizuje je Opština Novi Bečej, a finansira Ministarstvo omladine i sporta RS.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari