Zaposleni u novopazarskom Holding preduzeću Vojin Popović ne odustaju od svojih zahteva da se ukine stečaj i izvrši reorganizacija ovog preduzeća, a nakon toga da se uđe u privatizaciju. Već pet dana četrdesetak radnika u upravnoj zgradi preduzeća, štrajkuje glađu. Primetno je da sve veća intervencija mobilne ekipe novopazarske hitne pomoći.

Zaposleni u novopazarskom Holding preduzeću Vojin Popović ne odustaju od svojih zahteva da se ukine stečaj i izvrši reorganizacija ovog preduzeća, a nakon toga da se uđe u privatizaciju. Već pet dana četrdesetak radnika u upravnoj zgradi preduzeća, štrajkuje glađu. Primetno je da sve veća intervencija mobilne ekipe novopazarske hitne pomoći. Po rečima lekara, uglavnom se radi o povišenom krvnom pritisku. Na licu mesta, juče je lekarsku pomoć dobilo desetak štrajkača, a jednoj ženi pomoć je ukazana u ovdašnjoj bolnici. Bez obzira na sve više zdravstvenih problema, radnici poručuju da će ovaj vid protesta trajati do ispunjenja zahteva, jer je posle proglašenja stečaja u jesen 2005. godine 270 ljudi ostalo bez posla.
Novopazarski elektronski mediji preneli su informaciju iz Trgovinskog suda u Užicu u kojoj se navodi da nakon proglašavanja stečaja u zakonskom roku nije podnet nijedan zahtev za reorganizaciju preduzeća Vojin Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari