"Sve radimo po zakonu": Investitor MHE na Rupskoj reci kod Vlasotinca 1Rupska reka, Foto: JuGmedia

Iz „Votr grin enerdži“, kompanije sa sedištem u selu Kumarevo kod Leskovca, na adresu portala JuGmedia poslat je mejl u kome se navodi da je izvođač radova juče započeo radove na minihidroelektrani na Rupskoj reci, iznad Dadinca u opštini Vlasotinac, te da je „sve radio po zakonu“.

Kako piše JuGmedia, u dopisu piše da su „ti radovi privremeno prekinuti zbog toga što je grupa meštana i aktivisti ‘Ekološkog ustanka’ dežurala i pravila barikade sa namerom da investitor ne može ponovo pristupi gradilištu“.

„Juče su otpočeli radovi sa svom pratećom dokumentacijom, koja im je pokazana na uvid, a može biti pokazana i svim nadležnim republičkim i lokalnim inspekcijama“, piše u saopštenju.

Investitor smatra da su „barikade imale za cilj da pokažu kako radovi nisu otpočeli, pošto je jučerašnji dan bio poslednji dan za početak radova“.

„Radovi su počeli u zakonskom roku, pa to što su meštani, koji se bune protiv izgradnje, srušili građevinsku tablu i ograđeni deo, ne znači ništa. Važno je da su objavili sami na društvenim mrežama fotografije mašina i radova. Nisu, međutim, verovatno znali da za te radove imamo svu prateću dokumentaciju. I sada žele da prikažu da radovi nisu otpočeli u roku. Radovi jesu započeti u naznačenom roku, ali su privremeno prekinuti zbog meštana koji su fizički napali naše radnike i uskoro će biti nastavljeni“, ističu iz „Votr grin enerdži“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari