Sve spremno za početak suđenja protiv SPC

Sud u Londonu overio tužbe za seksualno zlostavljanje i pedofiliju

Ostavite komentar


  1. Hrvatski advokat Kesar verovatno zna da po „semeništima“ Katolicke Crkve u njegovoj Domovini nikada nije bilo seksualnog zlostavljanja, … kao ni u Americi gde je Vatikan isplatio stotine miliona dolara ostecenima u zadnjih 15 godina. … Sto se Kacavende i pedofilskog otpada u mantijama tice, SPC se vec pobrinula za njih.

    1. Како се, Васо, „СПЦ побринула за педофилски отпад“? Качавенда је пензионер и седи к’о кнез у неком мнастиру у Војводини, а не чух да је епископ врањски обријан, смењен и екскомунициран! Маните се труна у оку брата свог…

      1. Nemoj da me plasis, slavni ‘Politikin’ komentatoru, … ti bi tako izgleda i sirote LGBTijevce? Na celavo, pa katran i perje o’zgo, a onda socijalna ekskomunikacija?!?! Ccccccc …. ! A Kacavendu, kao sopstveni skart, najbolje ce da drze na oku upravo oni iza kojih se sakrivao dok je cinio svoje zivotinjske perverzije. Nije to penzija, to je gore od zatvora.

      2. On je to ucinio zloupotrebivsi mantiju SPC, pa ga niko nece bolje kazniti od nje. Crkveni Pakao nije Penzija. Nadam se da isto tako ne bi ‘obrijao, smenio i ekskomunicirao’ i clanove LGBT kulta, koji po mnogo cemu dele kacavendina ‘interesovanja’?! … (hvala vam sto mi objavljujete odgovore na napade vasih komentatora …)

    2. Kako to mislite SPC se već pobrinula za njih, da li su oni služili zatvorske kazne? Za takva nedela se mora u zatvor radio čovek u mantiji ili radničkom odelu

    3. Pročitajte pažljivo tekst pa onda komentarišite. SPC ne tuže ni Britanci ni „hrvatski advokat“, već šestoro ljudi (dva sveštenikaSPC, dve žene i roditelji mladića koji se navodno ubio). G. Mladen Kesar je samo njihov zastupnik.

      1. A ti prvo procitaj moj komentar, pre nego sto ga prokomentarises! … Nigde nisam rekao da ih ‘odvijetnik’ tuzi, ali ih ne tuze ni familije nesretnih mladica. Tuze ih oni koji ‘odvijetniku’ placaju racune i honorare. Njih ‘odvijetnik’ zastupa, a ne familije. Pogodi ko je to?

      2. Procitaj i ti moj komentar. Nigde nisam napisao da
        Hrvat tuzi Crkvu , ali je ne tuze ni porodice nesretnih mladica. Tuzi ih onaj ko placa troskove i honorare ‘odvijetniku’. Bolje se raspitaj ko je to!?

    4. Nažalost, i SPC i Republika Srbija (njeno sudstvo) nisu se uveljivo poneli u odgovoru na navedene optužbe i time su servrali ovakvu priliku nekakvom advokatu da sebi gradi karirijeru i reklamu. Uprkos tome, mislim da ovako sročena optužnica, protiv cele Crkve za ono što je radio jedan broj pojedinaca, neće moći da prođe ozbiljniji test na sudu u Velikoj Britaniji. Naprosto, ni SPC niti jedan njen organ ne propovedaju, niti doktrinarno sprovode seksualno nasilje. Ono je i u SPC anomalija individualaca, kao i u okviru Katoličke crkve ili nekih drugih kongregacija i svetovnih ustanova u kojima su se slične stvari dešavale.

      Međutim, pametnom za nauk, SPC mora hrabro da izađe pred javnost i učini napor da sama, na primeren način, ovaj problem reši, ili će se slične epizode ponavljati.

      Najveći greh je svakako učinjen prema žrtvama nasilja koje nisu dobile nikakvu satisfakciju i tako postale laka meta za manipulaciju.

  2. Pravoslavlje je na udaru, to su neskriveno najavili globalisti sa zvucnim imenima!! Ukrajina, Crna Gora, Srbija…mnogo toga se moze spinovati, to se itekako izucava, posebno u Londonu. da, i tamo ce im se suditi???? Prof.Z.Milosevic je skoro izjavio da je britanska kraljica najavila predaju ,,krune princu Carlsu,, za tri godine, ali, on zeli da se ,,krunise u novoj ,,nju ejdz religiji,,…ocito im se zuri!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Gonjenje Crkve Hristove u ove dane potpunog haosa je sasvim ocekivano. Nismo ni malo iznenadjeni. Gonite, to vam je posao. Istina je iznad svega i treba da bude jasna svima. Zapamtite i to da i iznad suda ima Sud.Toliko o tome.

    1. То што кнезови цркве гоне децу и силују оне које стигну Вас не узнемирава, Петкана?! Ипак, у праву сте да изнад овог суда има Суд, а знамо шта нам је Спаситељ рекао како ће се на том Суду провести ови…

    2. Pa budite milosrdni te nam kazite sta je istina i objasnite je onima kojima ocigledno nije jasna. Vama je valjda jasno da dok smo jos na planeti Zemlji imamo samo sudove, te se zrtve samo njima mogu javiti. Ne zvuci pravedno da se ceka smrt ne bi li se docekala pravda, zar ne.

  4. Visi sud u Londonu nadlezan za tuzbu protiv SPC. Gdje li ide ova planeta, treba se zapitati.

  5. Strasno je sta se tim pojedincima desilo i svaki kriminalac treba da bude kažnjen. Ali to da se iznosi prljav veš internacionalno, i satanizuje SPC (i preko nje svi vernici njeni u celom svetu) za dela pojedinaca je djavolja pohlepa i glupost neopisivih razmera. Gde je granica Kačevendinog greha i treba li i obični vernici koji daju priloge i podržavaju SPC da budu tuženi. I što da ne?

  6. Toliko sramote za pravoslavne vernike,kako se ponašaju njihovi vrhovnici.Seksualno ugnjetavanje,pljačke naročito penzionisanog vladiku Kačavendu,koji je nosilac svih grehova,koje je gospod Isus Hristos pomenuo da postoje.Predsednik države sa svitom,prisustvovao je majskom okupljanju vernika pravoslavlja,koji su u većini bili protiv dolaska predsednika Vučića na taj sastanak.Medjutim,predsednikov sekretar Selaković,negira te izjave i priča kako država podržava „svoju“ crkvu sredstvima iz državne banke,bez saglasnosti narodne skupštine,jer je to odluka predsednika.Te silne pare date pravoslavnoj crkvi,koja se predstavlja kao državna,kvari odnose medju vernicima različitih vera,jer smatraju da su sve crkve jednake i tako treba i da se finansiraju od države,iako je po ustavu Srbija sekularna država.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.