Sve teže optužbe MUP-a i Božovića 1

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković pokazala je dokumenta Sektora unutrašnje kontrole iz kojih se jasno vidi da je SUK dva meseca pre nego što je Zvezdan Jovanović uputio pismo ministru Nebojši Stefanoviću, postupala po pritužbi majke Nemanje Jovanovića, saopštio je MUP Srbije.

 „Bila sam u pravu kad sam pre dva dana rekla da je Balša Božović lažov i da treba da se izvini građanima Srbije za laži koje je izgovorio. Tri dana laže da bi zaradio neki politički poen. Sramno i nemoralno i ja ću vam sada to dokumentovati“, rekla je Popović Ivković i dodala da se majka Nemanje Jovanovića obratila 30. novembra prošle godine Sektoru unutrašnje kontrole mejlom, u kojem se pritužuje na rad jednog policijskog službenika prema njenom sinu.

„Nakon toga, Sektor unutrašnje kontrole 15. decembra, puna dva meseca pre nego što će Zvezdan Jovanović uputiti pismo ministru Stefanoviću, zatražio je od Policijske uprave u Novom Sadu da ispita navode iz pritužbe majke Nemanje Jovanovića“, rekla je Popović Ivković.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović podelio je novinarima Skupštine Srbije izveštaj unutrašnje kontrole policije o slučaju privođenje sina Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, uz tvrdnju da su kontrola i Stefanović radili direktno po nalogu Jovanovića.

Božović je rekao novinarima da je kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost imao uvid u izjave 11 svedoka, uključujući i sina Zvezdana Jovanovića koji pokazuju da policajac iz Bačke Palanke Dalibor Karanović ni u jednom trenutku nije držao pištolj u ruci, a kamoli da ga je repetirao, kako je rekla Biljana Popović Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari