Sve više Novopazaraca zaraženo korona virusom 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Kovid odeljenja, novopazarske Opšte bolnice, sve su punija. Prema podacima, koje je, danas, saopštio Gradski štab za vanredne situacije, prethodnog dana, na lečilo se 176 zaraženih –Infektivno odeljenje 54, Grudno odeljenje 47, Odeljenje ORL 25, Respiratorna jedinica šest, Interno odeljenje jedan i 40 je u privremenoj bolnici i Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji.

Juče je hospitalizovano 35 obolelih – 25 iz Novog Pazara, osam iz Tutina i dva iz Raške. Na lečenjima je najviše Novopazaraca, slede građani Tutina i ostalih susednih opština. Od ukupnog broja, šest najteže obolelih je na respiratorima i 4 je na kiseoničkoj terapiji. Od posledica zaražavanja korona virusom preminula je jedna osoba iz Raške.

Testiranjem je registrovano još 81 osoba ificirana ovim virusom. Brzim antigenskim testovima, od 137 testiranih, evidentirano je 57 pozitivnih i još 24 zaražena  registrovano je PCR metodom.

Broj pregleda u kovid ambulanta prešao je 300. Juče je pregledano 306, više od pola, 161 bilo je na prvom pregledu sa simptomima korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari