Sve više socijalno ugroženih 1

Gradska uprava u Kragujevcu i ovdašnji Crveni krst potpisali su juče ugovor kojim je predviđeno da grad sa oko 37 miliona dinara finansira rad Narodne i Đačke kuhinje u ovoj godini.

 

Od ove sume, 19,3 miliona dinara predviđeno je za finansiranje Narodne kuhinje, čije usluge koristi 850 socijalno ugroženih Kragujevčana, dok je ostatak namenjen pripremi 3.000 užina dnevno u Đačkoj kuhinji.

Broj korisnika Narodne kuhinje u Kragujevcu povećan je sa prošlogodišnjih 770 na 850 najsiromašnijih žitelja. Kuhinja od lane viškove hrane distribuira i po selima u kragujevačkom ataru, gde je u 2016. podeljeno oko 14.000 obroka. U gradu je angažovano i 40 volontera koji hranu dostavljaju teško pokretnim i nepokretnim korisnicima.

– Tako smo postigli nešto što je od izuzetnog značaja za najugroženije, koji ne mogu da dođu do punktova Narodne kuhinje. Zajedno sa gradom i Centrom za socijalni rad jednom mesečno delimo i pakete pomoći koji sadrže dugotrajne namirnice i sredstva za higijenu, kaže Nevenka Bogdanović, sekretarka Crvenog krsta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari