Svečani ispraćaj mirovnjaka treće brigade u Liban 1Foto: Ministarstvo odbrane

Aleksandar Vulin je u niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ prisustvivao ispraćaju oko 170 pripadnika Vojske Srbije u mirovnu misiju u Libanu, gde će učestvovati u obezbeđivanju mira izmedju Libana i Izraela.

Srpski vojnici, inače, trenutno učestvuju u deset mirovnih misija od kojih su šest pod komandom Ujedinjenih nacija, a četiri pod komandom Evropske unije.

U svom obracanju pred svečanim strojem, ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da danas pozdravljamo odlazak onih koji će slavu srpske zastave i srpske države pronositi daleko.

Ministar Vulin je rekao da ćemo svoje mirovnjake čekati, s njihovim porodicama.

„Ponosni na vas brinućemo, makar to i ne govorili glasno, razmišljaćemo šta radite, kako izgledate, čime se bavite i da li vam je teško.  Da li se nečega bojite,  sigurni da mislite na nas, da mislite na svoju zemlju i sve nas koje ste ovde ostavili. Nemojte nikad zaboraviti, ovde sa vama koračaju vaši sinovi, ponosni na vas. Oni će u školama govoriti da im je otac tamo daleko, da i tamo čuva Srbiju jer i tamo se čuva Srbija. Čuva se tako što pokazujete koliko smo organizovani, snažni i hrabri, čuva se tako što stvarate prijatelje i tamo gde su mržnja i neprijateljstvo način života.  Čuva se tako što mi ovde možemo da budemo sigurni i ponosni da gde god da ste, dostojno i visoko nosite i dižete zastavu, tu svetu zastavu zbog koje postojite i zbog koje živite, zastavu Republike Srbije.  Mi ćemo vas čekati i mislićemo na vas, sigurni da tamo gde ste, čuvate svoju Srbiju, zato vam želim da budete zdravi, da budete hrabri, baš takvi kakvi jeste i da nam se vratite a kada se vratite da nam pričate kako ste proneli slavu Srbije, koliko ljudskih bića je postalo svesno da tamo daleko postoji jedan narod i jedna zemlja u kojoj su sloboda i dobrota vrednosti iznad svega“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da Pripadnici Vojske Srbije posebnu pažnju posvećuju kvalitetu realizacije zadataka u svim poverenim misijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari