U Petrovcu na Mlavi sutra se održava centralna proslava obeležavanja Dana opštine, svečanim otvaranjem novoizgrađene sportske hale, kojoj će prisustvovati i zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić.

Otvaranje nove hale bio je glavni razlog odlaganja programa povodom Dana opštine, koji je trebalo da se održi 4. juna. Pre otvaranja hale, u holu Srednje škole „Mladost“, u 12 sati biće organizovan prijem za goste i odbornike, nakon čega sledi svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj će zaslužnim pojedincima i organizacijama biti uručena tradicionalna četvorojunska priznanja.

Sama svečanost, koja će se održati u novoj hali, počeće u 13,30, po završetku svečane sednice Skupštine opštine. Ovoj sednici prethodiće osmo redovno zasedanje opštinskog parlamenta, na kojoj će se odbornici, između ostalog, izjasniti i o Predlogu odluke o dedeli najviše opštinske nagrade, „Četvrti jun“. Istog dana, u 20 sati, u novoj hali održaće se koncert Nacionalnog ansambla „Kolo“, uz besplatan ulaz za posetioce, koji se organizuje pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Povodom Dana opštine, u Petrovcu je pripremljen višednevni program, koji je počeo 10. juna, u Domu kulture. Tog dana održana je svečanost pod nazivom „Dan za hvala“, na kojoj su uručena počasna pisma, sa zvanjem „Veliki građanin opštine“.

Narednog dana, u četvrtak, 11. juna, održan je tradicionalni Sabor frulaša. Program se nastavlja sutra, organizovanjem kulturno-duhovne manifestacije „Noć u Gornjaku“, koja će se održati u porti manastira Gornjak, zadužbini kneza Lazara. Pored opštinskih čelnika, ovoj manifestaciji prisustvovaće i episkop braničevsko Ignjatije. Od sportskih dešavanja povodom Dana opštine, 13. i 14. juna na Melničkom putu u Petrovcu voziće se druga etapa Šampionata Srbije na brdskim stazama. Organizator ovih auto-trka, na kojima će učestvovati oko 40 vozila, biće „G.A.G.A. Rejsing tim“ iz Beograda, a pokrovitelj opština Petrovac. Završnog dana manifestacije, 14. juna, biće održan i tradicionalni sportski turnir za rukometašice mlađeg uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari