Svečanom sednicom u Zaječaru obeležen Svetski dan civilne zaštite 1Foto: M.S.

Povodom 1. marta – Svetskog dana civilne zaštite, Zaječarski upravni okrug i Odelјenje za vanredne situacije u Zaječaru organizovali su prigodnu svečanost.

U sali Zaječarskog upravnog okruga održana svečana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije, povodom Svetskog dana civilne zaštite.

Vladan Paunović, komandant Okružnog štaba za vanredne situacije istakao je da u poslednje vreme država poklanja veliku pažnju da civilnu zaštitu stavi na mesto na koje i pripada.

“Civilna zaštita je osnovni činilac pri zaštiti ljudskih života, materijalnih dobara i životne sredine. Mogu reći da je do sada, na prostoru Srbije, formirano, opremljeno i osposobljeno preko 200 jedinica civilne zaštite. Da je preko 100 njih, sa oko 2.500 pripadnika, apsolutno edukovano i specijalizovano za rad u najtežim uslovima, po raznim pitanjima”, istakao je on.

Svečanom sednicom u Zaječaru obeležen Svetski dan civilne zaštite 2
Foto: M.S.

Prema rečima Paunovića šest jedinica Civilne zaštite je formirano, i veliki napori su uloženi ali se nada da će i veliki rezultati biti postignuti.

Zaječarski upravni okrug ima četiri civilne jedice, koje su osposobljene i opremljene. U pitanju su dve jedinice za zaštitu i spasavanje od požara, jedna za prihvatanje, lečenje i zbrinjavanje i jedna za spasavanje iz ruševina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari