Na suđenju grupi optuženih za skrivanje i pomaganje haškom optuženiku Ratku Mladiću, juče je pukovnik Dragomir Krstovićrekao da je čuo da se Mladić skriva u objektu posebne namene „Stragari“, ali da ga on lično nije video, preneli su sinoćelektronski mediji.

Svedočeći na suđenju Mladićevim „jatacima“ u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, Krstović, koji je u to vreme bio načelnik tehničke službe Prve armije u Vojsci Jugoslavije, potvrdio da je tokom 2000. i 2001. godine obezbeđenje generala Vojske Republike Srpske boravilo u kasarni na Topčiredu, navodeći da on sa njima nije nikada razgovarao. Krstović je napomenuo da je za brigu Mladićevom obezbeđenju bila zadužena druga komanda Prve armije, i da on sa njima nije komunicirao iako ih je viđao u topčiderskoj kasarni.

On nije mogao da prepozna da li je neko od 12 optuženih za skrivanje Mladića bilo u tom obezbeđenju. Suđenje je prošle sedmice krenulo ispočetka izjašnjavanjem optuženih o krivici, posle više od godinu i po dana prekida, a biće nastavljeno u sredu saslušanjem svedoka. Prvooptuženi oficir VRS Jovo Đogo preminuo je prošlog leta, a na optuženičkoj klupi, zbog krivičnog dela „pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela“, ostali su bivši oficiri VRS Marko Lugonja i Ratko Vučetić, zatim Tatjana Vasković, njena majka i brat Ljiljana i Bojan Vasković, kao i Stanko Ristić, Blagoje Govedarica, Ljiljana Vasković, Saša Badnjar, Predrag Ristići Borisav Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari