Svetski dan autizma u senci izbora (VIDEO)

Nova Centrifuga

Ostavite komentar


  1. Imam autisticnog sina. Kao i u svim drugim oblastima, ni u ovoj drzava ne funkcionise ili da kazem nije zainteresovana. Nema "Sistemskog" resenja, jer nema ni sistema. Na primer nekoliko godina se natezem sa raznim "institucijama" ne bi li staratelji autisticnih osoba dobili makar besplatan gradski prevoz i nista, Cak sam zvao i Vulinovo ministarstvo, odeljene za unapredjenje polozaja invalida, ali su mi rekli da nije u njihovoj nadleznosti.. GSPov kombi koji vozi decu do (specijalne) skole nema pojaseve a vozi invalide koji ne mogu da se staraju o sebi, no to u ovoj drzavi nije bitno. Vazno je da u kombiju ne sme da se pije "sok na cevcicu" da se njegovo velicanstvo kombi slucajno ne isprlja. Da ne bih do sutra i ovo je dosta. Sve pocne i zavrsi se sa "danas je svetski dan…"

  2. Pa i nije u nadleznosti, jer znate i sami da Vase dete nije invalid, vec je samo drugacije od druge dece. Naravno da za drugaciju decu treba obezbediti i drugacije uslove, i da ste tu savrseno u pravu sto zahtevate da drzava nesto ucini – problem je sto mi iz dana u dan imamo sve manje drzave, a sve vise bande.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.