Svetski dan prve pomoći: Zaječarski „omladinci“ i „petlići“ ostvarili odlične rezultate 1Foto: Crveni krst Zaječar

Crveni krst Zaječar obeležio je Svetski dan prve pomoći na temu '' Prva pomoć u sportu''. Poruka prve pomoći u duhu je dinamičnog sveta sporta i ima cilj da pokaže koliko je prva pomoć potrebna u ovom domenu. Poruka glasi : '' Priprema, pozor, kreni – Nauči prvu pomoć''.

U okviru Svetskog dana prve pomoći održano je i Državno takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja.

Takmičenje je održano u Novom Sadu, na novosadskoj plaži Štrand.

Nakon pobede na međuregionalnom takmičenju u Doljevcu, ekipa Omladine Crvenog krsta Zaječar, zajedno sa ekipom Petlića, svoje umeće pokazali su i na Državnom takmičenju u konkurenciji 28 gradova i opština iz cele Srbije.

„U kategoriji Petlića je bilo je 15 ekipa, a naši Petlići su pokazali izuzetno veliku sposobnost i znanje u svim navedenim situacijama predviđene za ukazivanje prve pomoći. Čestitamo našim volonterima i saradnicima na uloženom trudu i velikom zalaganju koje su pokazali na takmičenju ali i tokom cele godine, na promociji prve pomoći i humanih vrednosti“, ističu iz Crvenog krsta u Zaječaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari