Povodom obeležavanja Svetskog dana vode i Dana šuma, EKO pokret „Kostolac“ u saradnji sa Gradskom opštinom Kostolac, PD „TE-KO“ Kostolac i Udruženjima ribolovaca i Nautičkim klubom iz Kostolca, priredio je manifestaciju na plaži „Topoljar“.

Pored aktivista EKO pokreta i ljubitelja prirode, plažu je posetio i veliki broj kostolačkih đaka, OŠ „Jovan Cvijić“ i TŠ sa domom učenika „Nikola Tesla“, uključujući i najmlađe, vrtić „Majski cvet“ Kostolac i predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ iz Požarevca, koji su doprineli da današnja manifestacija ima edukativni karakter. Predsednik EKO pokreta „Kostolac“, Milosav Andrejić, rekao je da je voda osnovni resurs koji se mora čuvati i da je njihov cilj edukacija dece po tom pitanju. -Naš cilj je da mlade koji ostaju za nama naučimo da budu bolji nego što smo mi bili, bar kad je u pitanju života sredina. Da znaju da vodu treba poštovati jer se bez nje ne može i da je to osnovni resus o kome treba voditi računa, istakao je Andrejić.

Javnosti se obratio i Ivan Savić, predsednik Skupštine GO Kostolac, koji je rekao da su skromnim doprinosom učestvovali u akciji i izašli u susret EKO pokretu. -U ovakve svrhe trenutno su sredstva jako ograničena, ne postoje posebne pozicije sa koje bi se sve ovo moglo pokrivati. Međutim, u pregovorima smo sa udruženjima sličnog karaktera, da svoje planove iznesu na vreme kako bismo mi već sledeće godine imali izdvojena sredstva za pomenute akcije, naglasio je Ivan Savić.

Obeležavanju Svetskog dana vode prisustvovalo je i Udruženje građana „Buđenje“, čiji su članovi posvetili pažnju deci iz vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari