U ovoj zemlji svi nešto uzimaju, jedino vi iz Danasa delite besplatno. Za koga vi radite? – pitali su juče u šali građani Inđije koji su posetili štand našeg lista tokom promotivne akcije „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“. Od jutra je na glavnom trgu preko puta Opštine Inđija trajalo druženje sa vernim čitaocima, i svima ostalima koji će to tek postati. Po tradiciji, oni koji su juče u Inđiji kupili primerak Danasa dobijali su na poklon knjige, MTS kartice sa brojevima i 200 dinara kredita, časopise i igračke.


– U Danasu mi se najviše sviđaju kolumnisti, po tome je vaš list prepoznatljiv, i kolumne jesu ono čega nema mnogo u drugim novinama. Kada ne nađem Danas na kiosku, jer ga u Inđiju stiže veoma malo, čitam ga u našoj biblioteci, samo zbog kolumnista, jer neke prosto ne smem da propustim – rekao nam je Dragan koji je među prvima stigao na naš štand.

Čitaoci su hvalili i jučerašnji specijalni dodatak „Sva sremska vina pod jednim krovom“, govoreći da vina i jesu ono po čemu je Srem prepoznatljiv, i to treba isticati u medijima.

– Mi nemamo svetu šta drugo ponuditi osim vina, sremačkih specijaliteta poput švargle, šunke, džigernjače, krvavice, zato je dobro da mediji o tome pišu, jer većina naših ljudi i ne zna šta su brendovi Srbije, Vojvodine i Srema. Drago mi je što je Danas to prepoznao – govorio je sedamdesetogodišnji Stevan, koji je obećao da će redovnije kupovati Danas.

Aleksandar Mihajlović nije mogao da veruje da će dobiti i poklon.

– Svaka čast. Ovo je i više nego dobro. Čitam list Danas jer volim da pratim sve dnevne novine. Da ti pravo kažem, ja sam kao i vi uvek u životu bio antiprotivan, prvo su me progonili komunisti, sada i ova današnja vlast u opštini Inđija – rekao nam je Aleksandar koji je još 1950. godine sa Vujadinom Boškovim nastupao za prvi tim Vojvodine, a nekoliko meseci nastupao i za Crvenu zvezdu.

U društvu fudbalske reprezentacije

U centru Inđije, nedaleko od našeg štanda, dogodila se na prvi pogled nestvarna scena – iz Lastinog autobusa izašla je cela fudbalska reprezentacija Srbije predvođena selektorom Vladimirom Petrovićem Pižonom.

– Došli smo da se malo opustimo pred večerašnju utakmicu sa Italijom. Da prošetamo Inđijom, rekao nam je centarfor Nikola Žigić. Igrači su šetali glavnom inđijskom ulicom, zatim popili sok u jednom kafiću, i vratili se u svoju bazu u Pazovi. „Ovo je velika čast. Da nas posete fudbaleri Srbije i vi iz lista Danas u jednom danu, eeej!“ pričao je jedan Inđijac.

Znak kvaliteta za vinarije iz devet mesta u Sremu

Prva regionalna vinoteka u Srbiji pod nazivom „Najbolja sremska vina pod jednim krovom“ koja je otvorena prošle godine na Zekinom salašu u Krčedinu, proglasila je juče nove članove za 2011. godinu. Dobitnici prestižnog priznanja „Znak kvaliteta“ su vinarije iz devet mesta u Sremu: Šida, Neština, Banoštora, Beočina, Rakovaca, Iriga, Čortanovaca, Krčedina i Sremskih Karlovaca. U društvo najboljih izabrana je 21 vinarija sa ukupno 54 vina. Među njima su 24 bela, 18 crvenih, pet rozea i sedam bermeta. U izboru se, kako kažu organizatori, pre svega insistiralo na autohtonim sortama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari