Svi protiv jednog

Traumatičan početak predsedničke kampanje

Ostavite komentar


  1. Poštovana Jasmina, na osnovu Vašeg teksta može se zaključiti da pripadate onoj grupi koja podržava SNS tj. Vučića, jer on je u stvari SNS, pošto na samom početku teksta implicirate "mišljenje prosečnog srpskog birača", koje tsra vodu na AV vodenicu. Ne znam, a niste ni naveli na osnovu koje metode ste došli do "mišljenja prosečnog srpskog birača ", možda na osnovu razgovora sa preprodavcima na pijaci? Imate slobodu da kritikujete poteze opozicionih predsedničkih kandidata, ali je degutantno da se ta kritika, ponekad kamuflirana, provlači kroz ceo tekst…

  2. Opet će glasati emocije. Čak ne ni "volim ovoga" nego "mrzim onoga". Ali nisu zato krivi političari. Oni se prilagođavaju nama. A nama se mozak smanjio sa veličine TV ekrana na veličinu ekrana mobilnog telefona. Što da nam političari nude program kad ga mi ne tražimo? Da ima iko normalan, ciljevi bi nam bili zaštita naroda van Srbije, zaštita nacionalnog bogatstva, podizanje očajnog zdravstva sa kojim je jedina nada da se ne razbolite, podizanje školstva sa kojim su najbolji samouki. A ne kao naši političari, vlast bi da pobedi u prvom krugu, a opozicija bi samo da sruši vlast. Pogledajte Albance! Nikad protiv svoga, uvek uz svoga, a svi za nacionalni cilj. A neprijatelj je onaj ko stoji na putu nacionalnih interesa. E pa, dragi moji glasači, zato oni napreduju a mi se povlačimo.

  3. Govorite kao da analiza obuhvata ravnopravno medijski praćene i finansijski jednako moćne kandidate. Pa sad,ovaj se gura a onaj je preterao..a ne vidite ogromnu nadmoć i mašineriju od hiljada i hiljada budžetlija koji sa jasnim zadacima,ne birajući način,obezbedjuju vladaru promenu funkcije po njegovoj želji. Tu prestaje potreba za bilo kakvim normalnim upoređivanjem i pozivanjem na ““prosečnog birača““.

  4. Za mene vazi recenica – Nikad nisam bila niti sam sad za Vucica a ova jedna te ista ekipa od koje sam odustala 2012-te jos uvek mi debelo ide na nerve. Da oni nisu bili i ostali ovakvi kakvi su, SNS lakrdija ne bi ni bila na vlasti, a narocito ostala. Za Sasu Jankovica bih glasala kad bih imala garancije da to nece doneti ni mrvicu koristi ni SNS-u, ni Vucicu, a narocito politickim partijama u opoziciji. Za njega moze, a ostali koji cucite i trepcete u mraku – Ajde cao, jos ste gori nego sto ste bili. Nadjite neki posao.

  5. @Stevan Mišković Ne mislim da je autor teksta "prikriveni SNS-ovac", naprotiv. Istina je bolna i neće nam biti bolje ako svaku kritiku "opozicije" etiketiramo.
    Zašto nema JEDNOG kandidata? Zašto se nije prihvatio predlog DJB-a? Da li su SJ i VJ egoistični, sebišni manijaci koji zaslepljeni žudnjom za sopstvenom veličinom nisu mogli sesti i dogovoriti se zarad opšteg interesa….ako jesu onda je REALNO da ne mogu da se dogovore…ako nisu onda je REALNO da mogu da se dogovore.

  6. Potpuno u metu. Jak i istinit tekst. To smo svi videli i kao da autogolovima nema kraja. Vučić dobije autogol od Tome, pa na slepo počnu da osipaju paljbu iz stranke po Nikoliću, a građanska opozicija se brže bolje zakrvi. Parola protiv Vučića je ne samo nepotrebna već i štetna. On i njegovo ponašanje brilijantno rade protiv njega. Opozicija treba da to ponašanje podvlači jarkim markerima i nudi načine i rešenja za institucije, vladavinu zakona, da se zalaže za čvrst i iskren put u EU a kritikuje nacionalističke ispade, poput voza, primanje nacista u službu države poput Vacića, kritikuje Sava malu, zloupotrebe vlasti, razotkriva laži i toliko još toga… A oni pričaju o Makedoniji?!? Serviraju mu loptu!! Izlaznost neće ni 50% biti i on će uzeti 60-65% od toga i doviđenja do 2022. Još pet godina lobotomije medijima. Ali njima je izgleda ok.

  7. Svi se tako lepo trude da me namagarce, od Vucica, preko Tadica koji je podrzao Jeremica zbog kojeg nam se ogadio DS, do Sase Jankovica koji je u redu ali ga umisljena druzina koristi kao Trojanskog Konja. Ostali nisu vredni pomena. Zaista krasan izbor. Stvarno sam glupa ako ne izaberem nikog. Sto bi rekao Domanovic – stvarno sam "zaparlozeno srpsko govedo" (pardon, kravetina). Kamo srece da su svi glupi kao ja pa da ne izadje niko osim kandidata.

  8. Imam poruku za one koji bi da glasaju za gospodara Vucica- hajde da vama uzmemo plate i penzije i povecamo poreze 200%

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.