Za preduzeće „Danilo Bošković’’ iz Grdelice obezbeđeno je 17 miliona dinara za isplatu novčanih sredstava za 37 preostalih radnika i tako će svi nekadašnji članovi ovog kolektiva, uz odgovarajuću nadoknadu, otići iz firme. Sredstva za isplatu socijalnog programa obezbedilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, o čemu je odlučila posebna radna grupa.


Dogovor sa Ministarstvom postigao je tim koji je bio zadužen za rešavanje problema socijalnog programa radnika, koji su činili predstavnici lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje i Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Do sada je, inače, sedamdesetoro radnika ovog kolektiva uzelo sredstva iz socijalnog programa, a ostali to nisu učinili jer se nečijom greškom nisu našli na spisku radnika koji su se takođe izjasnili da prihvataju socijalni program i odlazak iz fabrike.

Investitori iz Nemačke i Italije su, inače, zainteresovani da ožive proizvodnju u a.d. „Danilo Bošković’“ u Grdelici, a u tamošnjoj Tehničkoj školi obrazuju se đaci za rad u tom nekada veoma uspešnom preduzeću. Nedavno je ispred zgrade Gradske skupštine u Leskovcu protestovalo tridesetak radnika ovog preduzeća nezadovoljnih socijalnim statusom, uz ocenu da im se duguje po 460.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari