Košarkaši Crvene zvezde DIVA iskoristili su novogodišnju pauzu za organizaciju humanitarnog meča. Basket siti biće večeras (20.00) hala „otvorenog srca“ za sve one koji su voljni da pomognu maloj Tijani Ognjanović.

Osmogodišnjoj devojčici potrebno je novo srce da bi preživela, a tim sa Malog Kalemegdana pokušaće da večerašnjom humanitarnom manifestacijom pod nazivom „Tijana, ti si naše srce“ prikupi što veća novčana sredstva koja će biti namenjena za operaciju osmogodišnje devojčice. Ulaznice koštaju 200 dinara i mogu se kupiti na blagajni hale Basket siti na Čukarici.

Čitav program sastojaće se od uvodnog susreta pionira Crvene zvezde DIVA i reprezentacije OŠ „Ivo Andrić“, koju pohađa mala Tijana i revijalnog meča između „VIP“ zvezdaša i novinara.

– Za košarkaše i stručni štab crveno-belih ovog puta pripremljene su posebne uloge. Oni će se okušati kao službena lica (delegati, sudije i pomoćne sudije) i treneri. U predigri cele manifestacije snage pod obručima odmeriće reprezentacija OŠ „Ivo Andrić“, koju pohađa Tijana Ognjanović, i pioniri Crvene zvezde DIVA. Treneri Zvezdinih pionira biće Branko Lazić i Andreja Milutinović, dok će reprezentaciju OŠ „Ivo Andrić“ sa klupe predvoditi Marko Simonović i Ivan Smiljanić. Sudije na ovom meču biće Luka Mitrović i Milan Milovanović – saopštio je klub na svom sajtu.

Svi prvotimci crveno-belih učestvovaće u humanitarnoj akciji. Pojedinci će odela zameniti dresovima, poput Milana Gurovića, dok će se veći deo košarkaša okušati u ulozi trenera. Za „VIP“ zvezdaše nastupiće bivši igrači crveno-belih, ali i poznate ličnosti, zaljubljenici u grb Zvezde, iz sveta muzike, glume, režije, sporta.

– Šlager večeri i centralni događaj biće utakmica između „VIP“ zvezdaša i selekcije novinara. Za „VIP“ zvezdaše, koji su sa zadovoljstvom prihvatili naš poziv, igraće: Nenad Peruničić (rukometaš), Igor Butulija (rukometaš), Darko Lazović (fudbaler), Boban Bajković (fudbaler), Milenko Topić (košarkaš), Zlatko Bolić (košarkaš), Vladimir Kuzmanović (košarkaš), Vojkan Benčić (košarkaš), Milan Gurović (košarkaš), Aca Lukas (pevač), Dragan Kojić Keba (pevač), Nikola Rokvić (pevač), Ivan Gavrilović (pevač), Vuk Roksandić (pevač), Dejan Cukić (pevač), Aleksandar Šapić (vaterpolista), Andrej Kulundžić (automobilista), Nenad Okanović (glumac), Dragan Vujić Vujke (glumac), Jug Radivojević (reditelj), Dario Ćirić (fitnes trener). Trener selekcije poznatih biće Igor Rakočević, a njegov asistent Bojan Subotić – saopštili su sa Malog Kalemegdana sastav koji će sigurno privući brojnu publiku u Basket sitiju.

Jedan od učesnika biće i Darko Lazović, najbolji fudbaler Crvene zvezde, koji podjednako dobro barata „bubamarom“ i „basketarom“.

– Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Maloj Tijani je potrebna naša pomoć, a mi ćemo se potruditi da prisustvom na humanitarnoj akciji privučemo što veći broj gledalaca i prikupimo neophodna novčana sredstva. Inače, volim košarku, kao mali sam non-stop igrao basket, gotovo do iznemoglosti. Slobodno mogu reći da nisam košarkaški laik i da spremno dočekujem susret sa timom novinara – naglasio je rođeni Čačanin, koji čak i na pripremama fudbalera u trenucima pauze odigra sa drugarima partiju basketa.

Novinari sigurno neće ostati dužni publici. Atraktivnih poteza u vidu neočekivanih improvizacija i „skečeva“ sigurno će biti, a neki će se narednih dana prepričavati u Beogradu. Sudije „derbija“ biće Raško Katić, Boris Savović i Aleksandar Cvetković, dok je uloga delegata poverena Vladi Vukoičiću, treneru Crvene zvezde DIVA. Celokupan program vodiće Edin Avdić, poznati komentator i jedan od najboljih poznavalaca košarke na ovim prostorima.

Neophodno 200.000 evra za operaciju

Za operaciju koja za Tijanu znači život potrebno je 200.000 evra. Svi oni koji dodatno žele da pomognu maloj Tijani Ognjanović to mogu da urade uplatom na žiro-račune kod Komercijalne banke – dinarski žiro račun: 205-9011004816395-73. Broj deviznog žiroračuna je IBAN: RS 35205903101860366239.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari