Dino park koji je protekla tri meseca bio dostupan za posetioce na Kalemegdanu zvanično je zatvoren. Svilajnački dinosaurusi se vraćaju kući, gde će narednih mesec dana biti izloženi u centru grada.

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, kaže za Danas da je izložba na Kalemegdanu pokazatelj da u javnosti vlada veliko interesovanje za ovakve sadržaje, budući da je prodato gotovo 70.000 ulaznica. Deo ostvarenih prihoda će biti upotrebljen za obnovu svilajnačkog vrtića stradalog u poplavama, kao i za otvaranje Prirodnjačkog centra Srbije Svilajnac.

„Izložbu na Kalemegdanu smo zatvorili 1. decembra. Podali smo nešto manje od 70.000 ulaznica, što će nam pomoći otvaranje Prirodnjačkog centra i obnovu vrtića, koji će u septembru naredne godine početi da radi u punom kapacitetu“, kaže Milanović, koji se zahvalio redakciji Danasa na promociji ovog projekta.

Kako je naglasio, najmlađi Svilajnčani, koji nisu imali priliku da posete izložbu na Kalemegdanu, moći će da se sa najatraktivnijim replikama dinosaurusa upoznaju u centru grada. „Budući da opština Svilajnac nije u mogućnosti da ove godine organizuje novogodišnji doček, ovo će biti način da u susret novoj godini obraduje najmlađe“, kaže Milanović.

Prema njegovim rečima, očekuje se da Prirodnjački centar Srbije Svilajnac bude otvoren krajem aprila ili početkom maja sledeće godine. „Pošto su mediji uspeli da nateraju Vladu Srbije i nadležno ministarstvo da ispune svoje obaveze, sada je sve na opštini Svilajnac, tako da smo kraj aprila i početak maja sledeće godine postavili kao rok za otvaranje Centra“, istakao je Milanović.

Budite kumovi našeg Diplodokusa

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, pozvao je čitaoce Danasa da budu kumovi mladunčeta Diplodokusa, koji će biti maskota budućeg Prirodnjačkog centra Srbije Svilajnac. „Reč je o dobrom i nežnom dinosaurusu omiljenom kod dece. Pozivamo vaše čitaoce da nam daju predloge za ime, a kuma našeg najmlađeg dinosaurusa očekuju nagrade – tablet računar i godišnja ulaznica za Prirodnjački centar“, rekao je Milanović. Predlozi se mogu slati do 30. decembra na prirodnjačkicentarŸgmail.com, a pobednik će biti proglašen krajem januara 2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari