„Svjati mučenici iže dobrje stradalčestvovaše i vjenčavšesja..“: Da li je ovaj tekst prikladan za Svetosavsku priredbu?

Ostavite komentar


  1. Eh,mi smo ucili internacionalu,Druze Tito ljubicice bela,Sa Ovcara,Oj Kozaro,Bezi Jankec….Kad smo mi morali uciti tudje,sta je tesko uciti svoje.Ili da predjemo na-Danke Dojcland.

  2. Pa Srbi su nebeski narod!!
    Trebalo bi ovako da pričamo i da se oblačimo u krzna!!
    Bože sačuvaj nas od budala,jer odosmo do đavola!!

  3. Nisu ni svi Srbi vernici, pravoslavci. Ima i onih koji nisu vernici. I u mnogim drugim evropskim državama broj vernika opada pa se ne brinu da će propasti zbog toga.

  4. Deca treba da čuju pesme i n staroslovenskom,pa ko želi neka nauci. A mogu to deca i sa 4 god.Kao što je moja unuk naučila iko živi Van Srbije i poletanja.A moj unuk je išao u gimnaziju gde mu je sveštenik bio razredni dve godine.Dobio je vaspitanje za poželeti a I dobar odnos prema učenju.Ali je poneo nešto iz porodice išli, vodili ih u crkvu.Nama starijima je bilo teško, nismo ništa znali o veri , ali smo išli u crkvu i čitali i prenosili našoj deci.Hvala svima koji su vaspitavai moje unuke u duhovnom pravoslavnom kontekstu kroz učenje u školi.Naravno imali su veronauku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.