Obilježavajući 65 godina postojanja, organizacija Savez slijepih Pljevlja i Žabljak organizovala je šesnaesti po redu bogat muzički program i uručila Povelje humanosti brojnim pojedincima i privrednim subjektima koji su pomagali rad ove organizacije u proteklom periodu.


Muzički koncert „Svjetlost duše“ jedini je događaj ovakve vrste u Crnoj Gori, kaže Smajo Softić, sekretar Saveza slijepih Pljevlja i Žabljak. „Ovaj godišnji program je jedan od najznačajnijih događaja u gradu i nadamo se da ćemo nastaviti tradiciju, naravno ako budemo imali sredstava“, rekao je Softić, zahvaljujući se Rudniku uglja, Radiju D Plus i ostalim privatnim preduzetnicima koji im godinama pomažu. Povelje humanosti pored privrednih kolektiva dobili su i vokalni solisti: Refija Muslić, Srđan Ojdanić, Željko Vujović, Eldin Šabanović, Radio D plus i voditeljka Jovana Božarić, kao i Smajo Softić.

Povodom 65 godina postojanja ove organizacije održana je i svečana sjednica, kojoj su prisustvovali i predstavnici organizacija slijepih iz susjednih opština, kao i Goran Macanović, sekretar Saveza slijepih Crne Gore sa saradnicima, a goste je pozdravio predsjednik Saveza slijepih Pljevlja i Žabljak Radmilo Joksović. „Organizacija slijepih Pljevlja i Žabljak broji 116 članova, a cilj organizacije je da svojim članovima obezbijedi pristojan život i omogući nabavku pomagala za život i rad“, kazao je Joksović i istakao da je iz njihove organizacije a preko Saveza slijepih Crne Gore školovno i profesionalno osposobljeno preko 30 slijepih i slabovidih osoba, od koji je njih desetak završilo više škole, a ostali su stekli srednjoškolske diplome i do sada su zaposlena tri lica. Joksović se zahvalio na pomoći privrednim organizacijama, prijateljima, saradnicima i svim humanistima koji nesebično pomažu rad ove organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari