Četiri meseca posle duela mladih selekcija Srbije i Engleske u baražu kvalifikacija za ovogodišnje prvenstvo Evrope, Komisija za žalbe Evropske fudbalske federacije ovog petka trebalo bi konačno da „odsvira“ kraj trećeg poluvremena meča u Kruševcu, čiji su incidenti dugo bili top-tema širom Starog kontinenta.


Disciplinska komisija u decembru je odredila sankcije za naš savez (80.000 evra), igrače Gorana Čaušića (četiri meča suspenzije), Ognjena Mudrinskog (3), Filipa Malbašića (3) i Nikolu Ninkovića (2), članove stručnog štaba Predraga Katića (pola godine) i Andriju Milutinovića (24 meseca), ali se disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leuba usprotivio takvim odlukama. Švajcarac traži izbacivanje „orlića“ iz trke za naredno EP, uvećanje globe na 200.000 evra, tri susreta prinudnog odmora za Ninkovića i Milutinovićevo petogodišnje odstranjivanje iz fudbala, što bi zadovoljilo i Engleze, skandalizovane kaznama UEFA i time što im nije prošla priča o rasističkim uvredama na račun njihovih reprezentativaca, takođe vrlo agilnih u opštoj tuči nakon susreta.

– Ne mogu da prejudiciram odluke, ali ću reći da smo optimisti. Uspeli smo da izdejstvujemo suočavanje s gospodinom Leubom, tokom kojeg nameravamo da dopunimo ranije prezentirane činjenice. Verujemo da ćemo ubediti Komisiju za žalbe, kao što smo Disciplinsku komisiju UEFA – generalni sekretar FSS Zoran Laković pozitivan je pred skup u Nionu, gde će mu u odbrani pomoći generalni menadžer spornog susreta Zdravko Jokić.

Nezvanično, od inspektorovih zahteva proći će samo onaj o novčanoj kazni.

Napredak Srbije na FIFA listi

Fudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za jedno mesto na najnovijoj FIFA rang-listi i sada zauzima 36. poziciju sa 668 bodova. U samom vrhu lestvice Engleska se probila na četvrto mesto, iza Španije, Nemačke i Argentine, a među 20 je sada i Gana. Najveći skok ostvarila je Nigerija zahvaljujući osvajanju Kupa afričkih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari