Tadić: Belivukov klan derivat Šarićevog 1foto FoNet Milica Vučković

“Struktura uhapšenih Šarićevih saradnika je konačni dokaz onoga na šta godinama ukazujem, a protiv čega sam se godinama borio – od predizbornih obećanja SNS-a 2012, povezanosti mafije sa državom, do toga da je Belivukov klan samo derivat Šarićevog! I šta ćemo sad?! Nikom ništa?, napisao je na svom Tviter nalogu Boris Tadić, bivši predsednik Srbije

U vreme vlasti Borisa Tadića, decembra 2009. godine Šariću je pritvor određen, nakon zaplene 2.7 tona kokaina na urugvajskoj obali, i od tada se nalazio u bekstvu. Usledilo je podizanje pet optužnica protiv njega koje ga terete da je organizovao međunarodni šverc oko pet tona kokaina i još tri optužnice koje ga terete za pranje više od 20 miliona evra.

Tek pet godina kasnije Šarić je zajedničkom akcijom državnih organa Srbije i Crne Gore u 18. marta 2014. godine, sproveden na beogradski aerodrom, odatle u odeljenje MUP-a pa za potrage gde mu je utvrđen identitet, a potom u Specijalni sud.

Međutim, posle lociranja Šarića, srpskoj vladi se 24. februara javio Šarićev branilac i ponudio predaju, što je Vlada prihvatila. Naprednjaci i članovi tadićeve partije u skupštini Srbije mesecima su vodili polemiku oko predaje Šarića.

Tadićevci su tvrdili da se Šarić predao prijateljima, a naprednjaci su to hapšenje pripisivali sposobnosti tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Darko Šarić kasnije je osuđen na devet godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari