Tadićeva bitka za Vračar

Lokalni izbori 2020. kao uvod za predsedničke 2022.

Ostavite komentar


  1. Loša procena Jasmina Lukač, ne postoji varijanta kad ti se neko ili nešto zgadi, da ponovo glasaš za tog istog, pogotovo što je taj debelo zaslužan za dolazak ovih u svakom smislu

  2. Tadicu i ostali koji su bili na vlasti 20 godina proslo vreme druze nemoze vise.Nisam glasac vucica ali,izmedju njega i ovih sto su bili imam vise poverenja u vucica ,sve dok ne dodje novo lice i ovi sto su bili na vlasti ne odu na smetliste zauvek.

    1. J.LUKAČ Je iznela neistine i polutačne inf.Jer na izborima Vračar 2016 jeste LDP odmah prišao SNS ali to su uradili i članovi DSS. DJB je sa 7 osvojenih mesta,van koalicije tražio sva vodeća mesta u opštini a trojanski konj je bio g.Mandić član Levice B.Stefanovića koji je posle 2meseca prešao u SNS i tako im obezbedio većinu u skupštini! 23sns : 22 ostali. ISTINA .

  3. Kada ce Tadic da pokaze politicku zrelost i odgovornost i potpuno se povuce iz politike nakon sto je povukao dva katastrofalna poteza koja su odredila buducnost Srbije za duzi niz godina:

    1. Koalicija sa SPS-om 2008. godine;

    2. Favorizovanje nastanka SNS i omogucavanje njihovog ucesca u parlamentu?

    Nijedanput se nije izvinio gradjanskoj Srbiji za ove pogresne procene, vec naprotiv, uvek je nalazio opravdanja za svoje postupke kako jedine moguce u datim trenucima. Nemam razloga da verujem da bi se drukcije ponasao da opet dodje na vlast. Moje poverenje nije povratio, a nije se ni trudio da povrati. Taj film vise necu gledati.

  4. Teško je, da bi se »matematika« složila sa mišljenjem da bi »Tadićeva bitka za Vračar« mogla da posluži da se testira »kakve su mu šanse za predsedničku trku 2022. godine«.Naime, podaci sa zadnjih parlamentarnih izbora održanih 2016. godine govore, da je u Jedinstveni birački spisak opštine Vračar bilo upisano 0,95% od ukupnog broja birača u Srbiji, kao i da je na opštini Vračar glasalo 0,88% svih birača koji su glasali u Srbiji, pa »matematika« govori, da je uzorak manji od 1% ispod nivoa statističke greške i da je kao takav nedovoljan da bi se izvukao neki zaključak. Pored toga, na tim parlamentarnim izborima 2016. je na opštini Vračar za koaliciju koju je predvodio Boris Tadić glasalo samo 5,95% izašlih birača, tačnije njih 1.988. I na kraju, to da je sada predsednik Srbije istovremeno i predsednik jedne političke stranke, da predvodi predizbornu kampanju jedne izborne liste, kao i da se njegovo ime nalazi u nazivu te izborne liste je u politički život Srbije »uveo« Boris Tadić. Naime, Boris Tadić je bio predsednik Srbije od 2004. do 2012., a istovremeno i predsednik Demokratske stranke i tada smo tri puta imali parlamentarne izbore, pa su se izborne liste zvale kako sledi; 2007. – »Demokratska stranka – Boris Tadić«, 2008. – »Za Evropsku Srbiju – Boris Tadić« i 2012. – »Izbor za bolji život – Boris Tadić«. Toliko o Borisu Tadiću i njegovim »šansama« na predsedničkim izborima 2022. godine.

  5. Poštovana gospođo Lukač,
    Poslednji političari u koje građani imaju poverenja a da nisu sada na vlasti su Tadić, Šapić i Živković. Da sam Vaš tekst pročitao u nekoj drugoj novini razumeo bih jer kroz svaku rečenicu provlačite tezu da treba izaći na ovu šaradu od izbora. Plašim se da će „DANAS“ izgubiti i ovo malo čitalaca. Na sreću ostaje na „VREME“ I „NIN“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.