"Taj posao uglavnom rade agenti BIA da bi se obogatili": Ekspert za bezbednosna pitanja s Kosova o ubistvu policajca u Loznici 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ekspert za bezbednosna pitanja Bedri Eljezi izjavio je večeras da je begunac iz kosovskog zatvora Faton Hajrizi sa taksistom otišao u Loznicu putem koji koriste kriminalne grupe za trgovinu ljudima.

Eljezi je izjavio za KTV da je, prema izveštaju srpskih vlasti koji poseduju i međunarodne organizacije, Hajrizi prešao put koji koriste kriminalci koji trguju ljudima i odbio da bude legitimisan nakon što je zaustavljen.

„Prema izveštaju dostavljenom međunarodnim bezbednosnim institucijama, srpske vlasti kažu da je taksista izjavio da je osumnjičenog trebalo da odveze iz Preševa do granice sa Bosnom. Ovo je kanal trgovine ljudima. Upravo sirijske izbeglice i zemlje iz raznih ratova koriste ovaj kanal za odlazak u zemlje EU. To je međunarodno poznat kanal, taj posao uglavnom rade agenti BIA da bi se obogatili“, kazao je Eljezi.

Prema njegovim rečima, ova akcija je bila bez znanja ljudi koji su se bavili tim poslom, a taksi je bio sumnjiv i zaustavljen jer nisu bili upoznati da će tuda proći.

Prema Eljeziju, Hajrizi je udario policajca, a zatim mu uzeo revolver.

„Uspeo je da udari jednog od policijskih službenika, uzme revolver i ispali 9 metaka i napusti mesto, preteći prisutnima pištoljem u ruci. To je krivično delo, ali nema nikakve veze sa tvrdnjama Srbije o terorizmu“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari