Mesna zajednica Bajmok do danas nema odgovor na pitanje kako se dogodilo da se bez plana i bez ikakve dokumentacije asfaltira površina koja je praktično privatni parking pojedinca.

Na konferenciji za štampu u ovom mestu saopšteno je da je prema prema programu Direkcije za izgradnju grada, a na osnovu zahteva Bajmoka, počelo asfaltiranje ulica Baje Pivljanina i Tri istarske žrtve 27. oktobra, a da je zatim, van programa i bez dokumentacije, nakon polovine obavljenog posla u prvoj ulici, 28. oktobra mehanizacija prešla na novi prostor od oko 60 kvadratnih, metara i postavila asfalt ispred privatne kuće. Kada su završeni radovi i na drugoj ulici, iz MZ reaguju tražeći da se dovrši ulica Baje Pivljanina, ali istovremeno postavljaju pitanje Direkciji ko je odobrio asfaltiranje te privatne površine, na koju je utrošena asfaltna baza namenjena u stvari krpljenju rupa na lokalnim putevima. Iz Direkcije odgovaraju da oni nemaju nikakvih saznanja, niti imaju projekat za taj posao, pa se rukovodstvo MZ, na osnovu nekih nezvaničnih saznanja da iza toga stoji Suboticatrans, obraćaju ovom javnom preduzeću, koje im odgovara da je „njima u interesu da se sve površine koje koriste autobusi ovog prevoznika asfaltiraju“, ali tek naknadno, nakon što je asfaltiranje završeno, to jest 30. oktobra šalju zahtev Direkciji da se asfaltira pomenuta površina.

„Mi smo u svakom slučaju pokrenuli postupak i kod komunalne inspekcije, jer želimo da nam se konačno odgovori ko je odobrio da se asfaltira površina koje nema ni u kakvim planovima ni projektima i za koju nije dala odobrenje ni MZ Bajmok niti Direkcija za izgradnju grada. Prethodno smo tražili objašnjenje i od izvođača radova Vojputa, od koga je dobijen nalog za to, ali su tamo odbili da nam odgovore“, kaže za Danas potpredsednik Skupštine Bajmoka Branislav Petrović, napominjući da su zbog toga ostale neasfaltirane oštećene površine u drugim ulicama.

On je, međutim, odbio da kaže o čijoj se privatnoj parceli, odnosno parkingu radi, ali prema saznanjima Danasa, reč je o kući funkcionera DS, odnosno predsednika mesnog odbora te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari