Tajnu gde su srpske meduze sa kojima se deca igraju znaju Šapčani

Ostavite komentar


  1. Mnogima koji su u Udruženju mnogo znači pobeda nad britanskim državljaninom koji je kupio „Tabanovačka jezera“ sa ciljem da ih pretvori u ribnjak poribi šaranima kapitalcima i razvije ribolovački turizam.

    Nije mnogo platio , s obzirom da su se u Katastru, jezera vodila kao „poljoprivredne parcele“. Taj sudski predmet je otišao u a/a , a pobedu je izvojevalo jedno malo udruženje građana, registrovano“kao NVO pod nazivom „Ljubitelji Tabanovačke šljunkare“.
    Može da posluži kao kuriozitet činjenica, (postoje sudski spisi) da je tog engleskog državljanina u tom predmetu na sudu zastupao g. Parivodić, tada advokat, a pre toga Ministar privrede , a to je ista osoba koja je i sada vrlo aktivna oko „Rio Tinta“ i litijuma u lozničkom kraju, tj. kao lobista engleskog predstavnika.

  2. Nije tačno da je devedesetih propala privatizacija, nego početkom dvehijaditih. Od strane Dosovaca prodata jezera kao oranica. Složni Majurci su uspeli posle nekoliko godina zalaganja da stopiraju ovu nakaradnu transakciju i povrate jezera gradjanstvu.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 9

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.