Gradski sindikat taksi vozača i autoprevoznika ‘’Nezavisnost’’ saopštio je da taksisti složno podržavaju sprovođenje rešenja Gradskog veća o novom tarifnom sistemu u celosti. Ovaj sindikat je u pismu gradonačelniku Milošu Vučeviću saopštio da isključivo taksi prevoznici mogu pregovarati o ceni usluga auto-taksi prevoza sa nadležnim organima Grada.


„Inicijativa vlasnika taksi radio-centara Novog Sada da se da se rešenje Gradskog veća o utvrđivanju ekonomski najniže cene u okviru taksi tarife po kojoj se mora obavljati taksi prevoz na teritoriji Grada stavi van snage ili delimično sprovodi nema ekonomsku opravdanost, a donosi dobit samo njima“, navode iz ovog sindikata.

U dopisu se ističe da je taj stav potpisima ovlašćenih lica potvrdilo sedam udruženja – Maksi Novosađani, Vojvođani, Novus, Naš taksi, Pan, Vip i Luks. Minimalne cene taksi prevoza su podignute od 1. decembra, i iznose 70 dinara sa start i 52 dinara po kilometru. Time je prekinuta jednogodišnja agonija taksista koji više nisu mogli da pokriju osnovne troškove, najviše zbog poskupljenja goriva. Ovaj čvor je presekao član Gradskog veća za saobraćaj Nemanja Vukčević, i progurao korigovanu inicijativu taksista.

– Nova cena je odobrena u razumno kratkom vremenu, najviše zahvaljujući gradonačelniku Vučeviću. Ona predstavlja samo prvi korak i prelazno rešenje do izrade detaljne stručne studije, koja će biti osnov za profesionalno i primereno uređenje taksi prevoza u Novom Sadu tokom sledeće godine – kaže Vukčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari