Nove snežne padavine čija je debljina oko tridesetak santimetara, nisu ozbiljnije ugrozile drumski saobraćaj koji se na području kučevačke opštine odvija usporeno ali bez zastoja. Kako smo saznali od radnika zimske službe Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju opštine Kučevo, saobraćaj na magistralnim i lokalnim saobraćajnicama odvija se usporeno, ali bez nekih većih problema.

Sneg i led kao i temperature ispod nule doneli su mnogo posla putarima a i probleme vozačima. U višim planinskim predelima prema Ceremošnji, Ravništu, Bukovskoj i Radenki zahvaljujući naporima zimske službe Direkcije za izgradnju, putni pravci su očišćeni i bezbedni za saobraćaj, kažu u štabu za vanredne situacije opštine Kučevo.

Putari savetuju vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put prema ovim naseljima,a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i vožnju prilagode uslovima na kolovozu. Saobraćajnice se redovno čiste, posipaju solju i rizlom, ali se zbog leda i snega na kolovozu vozila kreću usporeno. Na putevima prvog i drugog prioriteta, u nižim predelima saobraćaj se obavlja po mestimično klizavom kolovozima, ponegde sa zaostalim snegom i ledom. Saobraćaj je otežan i usporen zbog ugaženog snega na kolovozu od 3-5 cm preko planinskih prevoja i višim predelima. Mestimično snega ima i na delu regionalnog puta Kučevo-Golubac, pa je saobraćaj usporen zbog utabanog snega na kolovozu. Vozačima se savetuje krajnje oprezna i sporija vožnja prilagođena uslovima na putu, uz održavanje većeg odstojanja između vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari