Više mesta nego talenata: Da li nam je potreban ovoliki broj odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima?

Ostavite komentar


  1. Ministarstvo treba da slusa struku i da ta saznanja i iskustva pretvori u obrazovni plan. Rezultati pojedinih skola mora da se shvate ozbiljno. Tu je ulozen rad nastavnika dece i roditelja.

  2. Ako su ranije beogradskim gimnazijama dozvoljavali da formiraju odeljenja sa manje učenika, zašto ne bi onda i ostalima to omogućili?

  3. Ova zemlja je temeljno i do detalja devastirana, do temelja trula i upropaštena. Prosveta, zdravstvo, sudstvo… Sesti i plakati.

  4. Svašta može da se kupi, i kupuje se, ali talenat ne može. Ni razvijanje tog talenta od ranog detinjstva. Pa zato čak i ako namestite prijemni, ili snizite prag, ne vredi, jer učenici neće moći da prate nastavu, pošto nemaju ni sposobnosti ni predznanje (iz matematike pre svega). Da u Ministarstvu rade stručni ljudi, znali bi koliko takvih odeljenja je dovoljno za Srbiju, i ovog problema ne bi bilo.

  5. Jel moze jedno istrazivanje pa clanak o spec.odeljenjima za biologiju/hemiju? Onako da se obuhvati bruka sa prijemnog ispita, pa onda izmena Pravilnika Srpskog bioloskog drustva nakon odrzanog takmicenja, plus mala analiza upisanih koji su polagali hemiju u odnosu na upisane koji su polagali biologiju.

  6. Ne izvrćite činjenice, priča na terenu je drugačija od ovoga što Ministarstvo pokušava da servira.

  7. Da li ima mesta u odeljenjima za učenike sa pisebnim sposobnostima – motač kablova? To nama treba, kakvi bre IT stručnjaci!!!

  8. IT se u većini osnovnih škola svodi na igranje sa mobilnim telefonima, čast izuzecima, kojih ima, ali u manjini… Škole u Beogradu gde osnovci imaju solidnog nastavnika Informatike su manjeod 20% a u manjim gradovima… Sve u svemu dobra ideja, sve ostalo je zakazalo čini mi se.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.