U jučerašnjem napadu talibanskih pobunjenika na jedan kontrolni punkt na istoku Avganistana ubijeno je 19 vojnika, dok se sedam vojnika vode kao nestali, saopštili su avganistanski zvaničnici. Portparol Ministarstva odbrane Avganistana Mohamad Zahir Azimi rekao je da su „stotine“ stranih i avganistanskih pobunjenika učestvovale u napadu koji se rano ujutru dogodio u oblasti Gazi Abad, u provinciji Kunar.

Azimi je naveo da je ubijeno 19 vojnika, a da su dvojica ranjena u okršaju između pobunjenika i vojske, koji je trajao četiri sata. Po njegovim rečima, vojna podrška koja se uputila kako bi pomogla u operaciji bila je na meti bombaša samoubice, ali nije bilo žrtava među pripadnicima vojske. Abdul Gani Musamem, portparol guvernera provincije Kunar, rekao je da je sedam vojnika nestalo tokom napada. Ostalo je nejasno da li su oni kidnapovani ili su pobegli.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad u saopštenju upućenom putem elektronske pošte, navodeći da je jedan od njihovih boraca ubijen, a da su dvojica ranjeni. Pobunjenici su povećali broj napada poslednjih meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari