FoNet osudio napade na Tamaru Skrozzu, pozvao međunarodne organizacije da reaguju 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Novinska agencija FoNet najoštrije protestuje i osuđuje orkestiranu kampanju spinovanja u privatnim televizijama i tablodima, isfabrikovanu u propagandnim centrima vlasti, kojom je najgrublje i neutemeljeno zamenica glavnog urednika FoNeta Tamara Skrozza stavljena u kontekst dehumanizacije i pretnji smrću šefu države.

Pozivajući se na deo Skrozzine izjave u televizijskoj emisiji „Da sam ja neko“ o događajima u noći između 5. i 6.oktobra 2000.godine, istrgunutu iz konteksta, u kojoj se ne pominju ničije ime i funkcija i u kojoj nema nikakvog poziva na nasilje, ovi mediji, očigledno dirigovani iz jednog centra, od nje prave metu i direktno je izlažu životnoj opasnosti.

Koristeći nedavni pokušaj atentata na Donalda Trampa, medijsko-propagandni aparat vlasti koncipira kampanju da je po istom obrascu i predsednik Srbije izložen dehumanizaciji i pretnjama po život i uporno nastavlja da kreira atmosferu obračuna sa neistomišljenicima, što pokazuje i bezočni i opasni napad na Skrozzu.

U nameri odvraćanja pažnje javnosti svaki put kada je vlast na velikim iskušenjima, medijski centri moći i spin doktori, po oprobanom receptu, pojačavaju horsku proizvodnju neprijatelja iz redova ovih koji su prepoznati po kritičkom mišljenju, profesionalnom i etičkom novinarstvu, poput Skrozze, najnagrađivanije novinarke u Srbiji.

Povodom napada na Skrozzu, Novinska agencija FoNet očekuje hitnu i neizostavnu reakciju i osudu resiornog ministarstva, novinarskih i medijskih uduženja, Stalne radne grupe za bezbednost novinara, Delegacije Evropske unije i Misije OEBS u Srbiji.

U slučaju bilo kakvih daljih napada na Skrozzu i eventualnih posledica koje iz toga mogu da proisteknu, Novinska agencija FoNet će smatrati odgovornim pre svega inspiratore ove kampanje iz krugova vlasti, a potom i njihove medijske izvođače radova.

Novinska agencija FoNet će o napadima na Skrozzu obavestiti Međunarodnu federaciju novinara, Reportere bez granica i Komitet za zaštitu novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari