Pobunjeni Tamilski tigrovi bombardovali su juče rafineriju nafte i skladište gasa u blizini prestonice Šri Lanke, primoravajući vlasti da prekinu snabdevanje grada električnom energijom i zatvore jedini međunarodni aerodrom u državi. Nekoliko sati kasnije avioni vojske gađali su pobunjenike u uporištu Kilinoči, ciljajući avione gerilaca.

Pobunjeni Tamilski tigrovi bombardovali su juče rafineriju nafte i skladište gasa u blizini prestonice Šri Lanke, primoravajući vlasti da prekinu snabdevanje grada električnom energijom i zatvore jedini međunarodni aerodrom u državi. Nekoliko sati kasnije avioni vojske gađali su pobunjenike u uporištu Kilinoči, ciljajući avione gerilaca. Posledice do juče popodne nisu bile poznate.
Avijacija „tigrova“ ispustila je u nedelju četiri bombe u blizini Kolomba, saopštio je anonimni predstavnik Ministarstva odbrane. Dve bombe pale su blizu skladišta gasa u Keravalapitiji, 10 kilometara severno od Kolomba. Jedna je pogodila kolibu u blizini skladišta, dok je druga završila u močvari. Dve druge bombe pale su u predgrađu Kolomba u Kolonavi, gde se nalazi rafinerija nafte, ali nisu uzrokovale štetu, naveli su zvaničnici.
Napad je bio treći koji su Tamilski tigrovi ovog meseca izveli iz vazduha. U prvom napadu, kada su uopšte prvi put pobunjenici koristili avijaciju, gađana je vojna vazduhoplovna baza blizu Kolomba i poginulo je najmanje tri vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari